Møter palestinske fraksjoner i Gaza

  I de palestinske områdene foregår hektisk møtevirksomhet for å avklare en fremtid uten Yasser Arafat. Lørdag avholdt statsminister Ahmed Qureia møter med ulike palestinske fraksjoner på Gaza-stripen. De radikalte terrorgruppene Hamas og Islamsk hellig krig deltok også i møtet, rapporterer Jerusalem Post. I det drøye året Qureia har fungert som statsminister, har han bare vært på Gaza-stripen to-tre ganger. I følge Qureia aksepterte de ulike fraksjonene på Gaza-stripen "en felles sikkerhetsplan, for å sikre ro og orden". Fra Paris melder talsmannen for militærsykehuset at det "ikke er noen endring" i Yasser Arafats tilstand. Det er allment antatt at den 75 år gamle palestinske lederen holdes kunstig i live i respirator. I følge fransk lov er det Arafats kone, Suha, som kan ta den endelige avgjørelsen om å koble ut den kunstige livshjelpen. I de palestinske områdene fortsetter palestinske ledere å benekte at Arafat er klinisk død. - Yasser Arafat er ikke klinisk død, både hans hode og hjerte fungerer, og han er ikke tilknyttet respirator, sa forhandlingsminister Saeb Erekat lørdag ettermiddag. Erekat var den palestinske talsmannen som i år 2002 beskyldte Israel for "massakren i Jenin. Sannheten om kampene i Jenin var at Israel uskadeliggjorde omkring 50 væpnede terrorister. Kun et fåtall sivile palestinere mistet livet.

  I de palestinske områdene foregår hektisk møtevirksomhet for å avklare en fremtid uten Yasser Arafat. Lørdag avholdt statsminister Ahmed Qureia møter med ulike palestinske fraksjoner på Gaza-stripen. De radikalte terrorgruppene Hamas og Islamsk hellig krig deltok også i møtet, rapporterer Jerusalem Post. I det drøye året Qureia har fungert som statsminister, har han bare vært på Gaza-stripen to-tre ganger. I følge Qureia aksepterte de ulike fraksjonene på Gaza-stripen "en felles sikkerhetsplan, for å sikre ro og orden". Fra Paris melder talsmannen for militærsykehuset at det "ikke er noen endring" i Yasser Arafats tilstand. Det er allment antatt at den 75 år gamle palestinske lederen holdes kunstig i live i respirator. I følge fransk lov er det Arafats kone, Suha, som kan ta den endelige avgjørelsen om å koble ut den kunstige livshjelpen. I de palestinske områdene fortsetter palestinske ledere å benekte at Arafat er klinisk død. – Yasser Arafat er ikke klinisk død, både hans hode og hjerte fungerer, og han er ikke tilknyttet respirator, sa forhandlingsminister Saeb Erekat lørdag ettermiddag. Erekat var den palestinske talsmannen som i år 2002 beskyldte Israel for "massakren i Jenin. Sannheten om kampene i Jenin var at Israel uskadeliggjorde omkring 50 væpnede terrorister. Kun et fåtall sivile palestinere mistet livet.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelDe siste jødene i Bagdad
  Neste artikkelDrakamp om gravsted
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise