Har godkjent rakettsalg til Jordan

  Israel protesterer på et amerikansk salg av luft-til-luft raketter til nabolandet Jordan. Med 50 avanserte AIM-120C raketter (AMRAAM), og tilhørende støttesystemer, vil det jordanske flyvåpenets kapasitet mot fiendtlige fly øke betraktelig. Rakettene skal brukes på Jordans F-16 jagere. Salgskontrakten, som nå skal være godkjent av amerikanske myndigheter, er på 39 millioner dollar. Selv om Israel har fredsavtale med Jordan, frykter israelske myndigheter at salget vil skape presedens for annet amerikansk våpensalg i regionen. Jerusalem har bedt Washington love å ikke selge de samme rakettene til Egypt, men dette kravet blir ikke bekreftet innfridd fra USA.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Israel protesterer på et amerikansk salg av luft-til-luft raketter til nabolandet Jordan. Med 50 avanserte AIM-120C raketter (AMRAAM), og tilhørende støttesystemer, vil det jordanske flyvåpenets kapasitet mot fiendtlige fly øke betraktelig. Rakettene skal brukes på Jordans F-16 jagere. Salgskontrakten, som nå skal være godkjent av amerikanske myndigheter, er på 39 millioner dollar. Selv om Israel har fredsavtale med Jordan, frykter israelske myndigheter at salget vil skape presedens for annet amerikansk våpensalg i regionen. Jerusalem har bedt Washington love å ikke selge de samme rakettene til Egypt, men dette kravet blir ikke bekreftet innfridd fra USA.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelHerculesflyet lever videre
  Neste artikkel– Jødenes historie i Europa går mot slutten
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise