Drusisk forretningsmann frigjort

  Druseren Azzam Azzam fikk en velkomst som en helt, da han kom hjem til sin landsby Mughar i Nord-Israel på søndag. Azzam har vært i egyptisk fangenskap siden 1996. I 1997 ble han dømt til 15 års fengsel for spionasjeaktivitet for Israel. På den tid drev forretningsmannen en tekstilfabrikk i Egypt. I følge et israelsk Knesset-medlem skal Azzam ha blitt dømt uten å få benytte en forsvarer. Tidligere Mossad-sjef, Danny Yatom, sier Azzam "aldri var i kontakt med noen israelsk sikkerhets- eller etterretningsorganisasjon". I bytte mot Azzam frigjorde Israel seks egyptiske studenter som ble arrestert i august da de infiltrerte Israel gjennom Sinai for å gjennomføre et angrep. Israel har også lovet å sette fri en gruppe palestinske fanger. Fangeutvekslingen med Egypt bærer bud om tettere diplomatiske forbindelser mellom de to nabolandene. I følge diplomatiske kilder vil Egypts ambassadør komme tilbake til Israel, og et toppmøte mellom Sharon og Mubarak kan bli gjennomført etter det palestinske valget 9. januar, skriver Jerusalem Post. Statsminister Ariel Sharon fortalte om sin telefonsamtale med Mubarak kort tid etter fangeutvekslingen: - Jeg takket ham for hans avgjørelse, og vi snakket sammen om å styrke våre forbindelser og utvide samarbeidstiltak mellom Israel og Egypt, sa Sharon Druseren Azzam Azzam var full av lovord til sin statsminister og sitt hjemland. - Jeg sa til min bror, at hvis jeg ikke blir frigitt mens Ariel Sharon er statsminister, vil jeg aldri bli frigitt. Jeg er heldig og stolt over at jeg ble født i Israel, sa Azzam. Helt siden Ariel Sharon ble statsminister har han arbeidet målrettet for å få Azzam frigitt.

  Druseren Azzam Azzam fikk en velkomst som en helt, da han kom hjem til sin landsby Mughar i Nord-Israel på søndag. Azzam har vært i egyptisk fangenskap siden 1996. I 1997 ble han dømt til 15 års fengsel for spionasjeaktivitet for Israel. På den tid drev forretningsmannen en tekstilfabrikk i Egypt. I følge et israelsk Knesset-medlem skal Azzam ha blitt dømt uten å få benytte en forsvarer. Tidligere Mossad-sjef, Danny Yatom, sier Azzam "aldri var i kontakt med noen israelsk sikkerhets- eller etterretningsorganisasjon". I bytte mot Azzam frigjorde Israel seks egyptiske studenter som ble arrestert i august da de infiltrerte Israel gjennom Sinai for å gjennomføre et angrep. Israel har også lovet å sette fri en gruppe palestinske fanger. Fangeutvekslingen med Egypt bærer bud om tettere diplomatiske forbindelser mellom de to nabolandene. I følge diplomatiske kilder vil Egypts ambassadør komme tilbake til Israel, og et toppmøte mellom Sharon og Mubarak kan bli gjennomført etter det palestinske valget 9. januar, skriver Jerusalem Post. Statsminister Ariel Sharon fortalte om sin telefonsamtale med Mubarak kort tid etter fangeutvekslingen: – Jeg takket ham for hans avgjørelse, og vi snakket sammen om å styrke våre forbindelser og utvide samarbeidstiltak mellom Israel og Egypt, sa Sharon Druseren Azzam Azzam var full av lovord til sin statsminister og sitt hjemland. – Jeg sa til min bror, at hvis jeg ikke blir frigitt mens Ariel Sharon er statsminister, vil jeg aldri bli frigitt. Jeg er heldig og stolt over at jeg ble født i Israel, sa Azzam. Helt siden Ariel Sharon ble statsminister har han arbeidet målrettet for å få Azzam frigitt.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelSyvåring i dødsleir
  Neste artikkelEtterforsker drap på Jihad-leder
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise