“Psst! Intifadaen er over”

  - Det var talende da offiserene i Sentralkommandoen for kort tid siden begynte å omtale palestinske steinkastinger på Vestbredden, innleder Arieh O'Sullivan i en analyse i Jerusalem Post. De siste fire årene har IDF først og fremst orientert om selvmordsbombere, skyte- og bombeangrep. Steinkaster-angrep ble ikke en gang nevnt. Dersom man ser på statistikkene, har terrornivået fra palestinske organisasjoner blitt kraftig redusert de siste månedene. - Nå ser det ut som om nivået er slik det var før september 2000, analyserer Arieh O'Sullivan. Han konkluderer: - Al-Aksa intifadaen er over. Ingen i IDF vil være dum nok til å si det rett ut, men statistikken taler for seg selv. Den relative roen Israel nå opplever, blir ikke tolket av IDF som et resultat av endringer i det politiske bildet etter Yasser Arafats bortgang. Det er et "direkte resultat av deres aggressive aksjoner mot terrorister". Bare siden Arafat døde for knapt en måned siden, er seks selvmordsbombere arrestert. Motivasjonen for å gjennomføre terrorangrep er fortsatt til stede, men terroristenes kapasitet er svekket. - Vi tar nå terroristene raskere enn det de klarer å rekruttere nye, sier en IDF-offiser. Bare i løpet av de siste to månedene har sikkerhetsstyrker arrestert 800 mistenkte palestinere, blant dem 300 ettersøkte menn. Siden september har palestinske familier gitt opplysninger om 20 selvmordsbombere som planla angrep.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  – Det var talende da offiserene i Sentralkommandoen for kort tid siden begynte å omtale palestinske steinkastinger på Vestbredden, innleder Arieh O’Sullivan i en analyse i Jerusalem Post. De siste fire årene har IDF først og fremst orientert om selvmordsbombere, skyte- og bombeangrep. Steinkaster-angrep ble ikke en gang nevnt. Dersom man ser på statistikkene, har terrornivået fra palestinske organisasjoner blitt kraftig redusert de siste månedene. – Nå ser det ut som om nivået er slik det var før september 2000, analyserer Arieh O’Sullivan. Han konkluderer: – Al-Aksa intifadaen er over. Ingen i IDF vil være dum nok til å si det rett ut, men statistikken taler for seg selv. Den relative roen Israel nå opplever, blir ikke tolket av IDF som et resultat av endringer i det politiske bildet etter Yasser Arafats bortgang. Det er et "direkte resultat av deres aggressive aksjoner mot terrorister". Bare siden Arafat døde for knapt en måned siden, er seks selvmordsbombere arrestert. Motivasjonen for å gjennomføre terrorangrep er fortsatt til stede, men terroristenes kapasitet er svekket. – Vi tar nå terroristene raskere enn det de klarer å rekruttere nye, sier en IDF-offiser. Bare i løpet av de siste to månedene har sikkerhetsstyrker arrestert 800 mistenkte palestinere, blant dem 300 ettersøkte menn. Siden september har palestinske familier gitt opplysninger om 20 selvmordsbombere som planla angrep.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkel52 prosent av palestinerne er imot vold mot Israel
  Neste artikkel“Verdens verste krig”
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise