Minst fem soldater drept

  19-åringene Adham Shehada, Sayid Ghaga og Araf Azbarga ble drept sammen med minst to andre soldater i den beduinske ørkenbattaljonen søndag. Ytterligere seks soldater ble skadet da eksplosiver i en tunnel nær en militær stilling ble utløst av palestinsk milits. Etter eksplosjonen angrep to væpnede palestinere med håndgranater og rifler, samtidig som andre palestinere skjøt med granater og håndvåpen mot stillingen. En av angriperne ble skutt og drept av de 11 soldatene som bemannet stillingen. Den angripende palestinske militsen fortsatte beskytningen også da redningsarbeidere kom til området for å behandle og evakuere de skadde og drepte. Flere bomber ble utløst nær soldatene som deltok i redningsarbeidet, skriver Jerusalem Post. Hamas og Fatah har sammen tatt på seg ansvaret for angrepet, til ære for "martyren Yasser Arafat, som ble slaktet av sionistenes hånd". I følge terroristene tok det fire måneder å grave den flere hundre meter lange tunnelen som ble brukt under det vel planlagte angrepet. Det er kun en måned siden Arafat døde på sykehus i Paris. - Dette underminerer hva de palestinske terrororganisasjonene gir som begrunnelse for angrepet, kommenterer Ha'aretz. Den militære stillingen som ble angrepet ligger like i nærheten av grensestasjonen i Rafah, hvor palestinere fra Gaza kan krysse grensen til Egypt. "Ingen ventet et slikt angrep, spesielt ikke mot denne grensestasjonen hvor Israel tilbyr palestinerne en humanitær tjeneste", skriver Jerusalem Post. Det har skjedd minst ti ganger de siste seks månedene, at palestinsk milits har prøvd å angripe stillinger på Gaza-stripen med hjelp av underjordiske tunneler. Tidlig mandag morgen skjøt israelske angrepshelikopter omkring seks raketter mot mål i Gaza by. Et av rakettmålene var et metallverk som IDF mener blir benyttet av militante til diverse våpenproduksjon. I følge palestinske vitner har bygningen ikke blitt benyttet siden forrige israelske rakettangrep. Det andre rakettmålet var en tom bygning i nærheten av det islamske universitetet i sentrum av Gaza by. Også andrep steder på Gaza-stripen gjennomførte palestinske terrorister angrep søndag. I alt skal 13 granater ha blitt skutt mot bosetninger og IDF-stillinger.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  19-åringene Adham Shehada, Sayid Ghaga og Araf Azbarga ble drept sammen med minst to andre soldater i den beduinske ørkenbattaljonen søndag. Ytterligere seks soldater ble skadet da eksplosiver i en tunnel nær en militær stilling ble utløst av palestinsk milits. Etter eksplosjonen angrep to væpnede palestinere med håndgranater og rifler, samtidig som andre palestinere skjøt med granater og håndvåpen mot stillingen. En av angriperne ble skutt og drept av de 11 soldatene som bemannet stillingen. Den angripende palestinske militsen fortsatte beskytningen også da redningsarbeidere kom til området for å behandle og evakuere de skadde og drepte. Flere bomber ble utløst nær soldatene som deltok i redningsarbeidet, skriver Jerusalem Post. Hamas og Fatah har sammen tatt på seg ansvaret for angrepet, til ære for "martyren Yasser Arafat, som ble slaktet av sionistenes hånd". I følge terroristene tok det fire måneder å grave den flere hundre meter lange tunnelen som ble brukt under det vel planlagte angrepet. Det er kun en måned siden Arafat døde på sykehus i Paris. – Dette underminerer hva de palestinske terrororganisasjonene gir som begrunnelse for angrepet, kommenterer Ha’aretz. Den militære stillingen som ble angrepet ligger like i nærheten av grensestasjonen i Rafah, hvor palestinere fra Gaza kan krysse grensen til Egypt. "Ingen ventet et slikt angrep, spesielt ikke mot denne grensestasjonen hvor Israel tilbyr palestinerne en humanitær tjeneste", skriver Jerusalem Post. Det har skjedd minst ti ganger de siste seks månedene, at palestinsk milits har prøvd å angripe stillinger på Gaza-stripen med hjelp av underjordiske tunneler. Tidlig mandag morgen skjøt israelske angrepshelikopter omkring seks raketter mot mål i Gaza by. Et av rakettmålene var et metallverk som IDF mener blir benyttet av militante til diverse våpenproduksjon. I følge palestinske vitner har bygningen ikke blitt benyttet siden forrige israelske rakettangrep. Det andre rakettmålet var en tom bygning i nærheten av det islamske universitetet i sentrum av Gaza by. Også andrep steder på Gaza-stripen gjennomførte palestinske terrorister angrep søndag. I alt skal 13 granater ha blitt skutt mot bosetninger og IDF-stillinger.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelUt av Libanon
  Neste artikkelIsrael skulle utslettes i 1967
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise