Likud tar ikke brudd svært alvorlig

  Likud og Arbeiderpartiet klarte ikke å bli enige om økonomiske spørsmål mandag kveld. Forhandlingsdelegasjonen fra Ap forlot rommet i sinne, da Likud ikke gikk med på partiets krav til sosial-økonomiske endringer. Likud hevder kravene vil bryte rammeverket for statsbudsjettet. Ap mener den markedsdominerte politikken til finansminister Benjamin Netanyahu ikke ivaretar innbyggerne i Israel. Ap ønsker […]

  Likud og Arbeiderpartiet klarte ikke å bli enige om økonomiske spørsmål mandag kveld. Forhandlingsdelegasjonen fra Ap forlot rommet i sinne, da Likud ikke gikk med på partiets krav til sosial-økonomiske endringer. Likud hevder kravene vil bryte rammeverket for statsbudsjettet. Ap mener den markedsdominerte politikken til finansminister Benjamin Netanyahu ikke ivaretar innbyggerne i Israel. Ap ønsker nærmere én milliard kroner i påplussninger til universitetsstudenter, kultur og eldreomsorg. Kilder i Likud tar ikke krisen så alvorlig. De tror forhandlingsbruddet er et forsøk fra Ap på å styrke forhandlingsposisjonen. Statsminister Ariel Sharon håper å komme i havn med forhandlingene innen onsdag, slik at Aps sentralkomité kan godkjenne partiets regjeringsmedlemmer på torsdag. Arbeiderpartiet har fått tilbud om å overta regjeringsansvaret for bolig, infrastruktur, miljø, kommunikasjon, sosial stønad og transport. I tillegg skal Shimon Peres få plass i regjeringen som vise-statsminister.

  Forrige artikkelIsrael skulle utslettes i 1967
  Neste artikkelVold og forhandlinger må gå hånd i hånd
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.