Nå har vi en unik mulighet til fred

  - Vi står i dag foran en unik mulighet. Hvem vet når vi kan få en slik sjanse igjen i fremtiden?, sa statsminister Ariel Sharon torsdag. Han ser på år 2005 som en "stor mulighet" til å etablere en virkelig fred i regionen. Onsdag talte statsministeren på Herzliya-konferansen, en årlig samling hvor Israels nasjonale sikkerhet blir drøftet av sivile og militære toppledere. - 2005 kan bli året når vi etablerer grunnlaget for en langvarig israelsk-palestinsk avtale. Henvendt til det palestinske folk, sa Sharon: - Vi har ikke noe ønske om å regjere over dere, vi har ikke noe ønske om å blande oss i deres saker. Statsminister Ariel Sharon gjentok, som han har sagt på Herzliya-konferansene de to siste årene, at han ser for seg en tostats-løsning. - Adskillelsesplanen for Gaza forener folket. Det forener oss i å skille mellom mål som fortjener å bli kjempet for, fordi de virkelig tilhører vår sjel - slik som Jerusalem, de store bosetningsområdene [på Vestbredden], sikkerhetssonene og å opprettholde Israels karakter som en jødisk stat - til mål som det er klart for alle ikke vil bli realisert, og som folket, forståelig nok, ikke er klar til å ofre så mye for. Innledningsvis brukte Ariel Sharon tid på å snakke om fremtidens Israel: - Israel skal være en jødisk og demokratisk stat med et solid jødisk flertall, hvor det er like rettigheter og forpliktelser blant alle landets innbyggere. Israel skal være det bankende hjerte til det jødiske folk, og en magnet for jødene i Diasporaen. De neste 15 årene vil vi absorbere over en million immigranter.

  – Vi står i dag foran en unik mulighet. Hvem vet når vi kan få en slik sjanse igjen i fremtiden?, sa statsminister Ariel Sharon torsdag. Han ser på år 2005 som en "stor mulighet" til å etablere en virkelig fred i regionen. Onsdag talte statsministeren på Herzliya-konferansen, en årlig samling hvor Israels nasjonale sikkerhet blir drøftet av sivile og militære toppledere. – 2005 kan bli året når vi etablerer grunnlaget for en langvarig israelsk-palestinsk avtale. Henvendt til det palestinske folk, sa Sharon: – Vi har ikke noe ønske om å regjere over dere, vi har ikke noe ønske om å blande oss i deres saker. Statsminister Ariel Sharon gjentok, som han har sagt på Herzliya-konferansene de to siste årene, at han ser for seg en tostats-løsning. – Adskillelsesplanen for Gaza forener folket. Det forener oss i å skille mellom mål som fortjener å bli kjempet for, fordi de virkelig tilhører vår sjel – slik som Jerusalem, de store bosetningsområdene [på Vestbredden], sikkerhetssonene og å opprettholde Israels karakter som en jødisk stat – til mål som det er klart for alle ikke vil bli realisert, og som folket, forståelig nok, ikke er klar til å ofre så mye for. Innledningsvis brukte Ariel Sharon tid på å snakke om fremtidens Israel: – Israel skal være en jødisk og demokratisk stat med et solid jødisk flertall, hvor det er like rettigheter og forpliktelser blant alle landets innbyggere. Israel skal være det bankende hjerte til det jødiske folk, og en magnet for jødene i Diasporaen. De neste 15 årene vil vi absorbere over en million immigranter.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelEt demokratisk palestinsk samfunn må komme først
  Neste artikkelPalestinerne avviser Sharons uttalelser fullstendig
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise