Sikkerhetsgjerdet er ikke endelig grense

  - Sikkerhetsgjerdet er ikke en politisk trasé, ikke en rute som forteller oss hvor grensen vil gå. Hvis det var tilfellet, ville mange av oss ikke akseptert det, og det meste av det internasjonale samfunnet ville heller ikke akseptert det. Vi har sagt mer enn en gang at dette bare er et midlertidig, preventivt tiltak, sier Israels utenriksminister Silvan Shalom. - Israelske bosettere på østsiden av sikkerhetsgjerdet trenger ikke frykte at de nødvendigvis vil bli evakuert, sa Shalom til Jerusalem Post søndag. I det fulle intervjuet som blir publisert tirsdag, er Shalom forsiktig i uttalelsene knyttet til det nye regjeringssamarbeidet med Ap. Shimon Peres skal komme inn som ny visestatsminister, og israelske medier spekulerer i fremtidige interessekonflikter med utenriksministeren. Den formelle statusen til Peres ser nå ut til å være hovedhindringen for den nye regjeringsdannelsen. Etter israelsk lov kan det kun være én visestatsminister, og Likud nekter å oppgi Ehud Olmerts stilling i posisjonen. Shimon Peres på sin side har nektet å godta en tittel som "medhjelpende statsminister" inntil loven er endret. Mandag vil Knesset-medlem Haim Ramon be om lovendring, som åpner opp for å tillate to visestatsministre.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  – Sikkerhetsgjerdet er ikke en politisk trasé, ikke en rute som forteller oss hvor grensen vil gå. Hvis det var tilfellet, ville mange av oss ikke akseptert det, og det meste av det internasjonale samfunnet ville heller ikke akseptert det. Vi har sagt mer enn en gang at dette bare er et midlertidig, preventivt tiltak, sier Israels utenriksminister Silvan Shalom. – Israelske bosettere på østsiden av sikkerhetsgjerdet trenger ikke frykte at de nødvendigvis vil bli evakuert, sa Shalom til Jerusalem Post søndag. I det fulle intervjuet som blir publisert tirsdag, er Shalom forsiktig i uttalelsene knyttet til det nye regjeringssamarbeidet med Ap. Shimon Peres skal komme inn som ny visestatsminister, og israelske medier spekulerer i fremtidige interessekonflikter med utenriksministeren. Den formelle statusen til Peres ser nå ut til å være hovedhindringen for den nye regjeringsdannelsen. Etter israelsk lov kan det kun være én visestatsminister, og Likud nekter å oppgi Ehud Olmerts stilling i posisjonen. Shimon Peres på sin side har nektet å godta en tittel som "medhjelpende statsminister" inntil loven er endret. Mandag vil Knesset-medlem Haim Ramon be om lovendring, som åpner opp for å tillate to visestatsministre.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNevrotisk forhold til Israel
  Neste artikkelKutter i statsbudsjettet
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise