Kutter i statsbudsjettet

  Koalisjonsavtalen med Labor (Arbeiderpartiet) og United Torah Judaism (UTJ) vil innebære endringer i statsbudsjettet på 1,5-2 milliarder shekel (opptil 3 milliarder kroner). Den vil også kreve et dypt kutt i forsvarsbudsjettet eller 3-5 prosent kutt i utgiftene over hele fjøla, inkludert midler avsatt til helse, sosialtjenester og utdanning, skriver Globes Online. Den nye regjeringskoalisjonen planlegger for eksempel en dyr evakuering av 8.000 israelske bosettere fra Gaza-stripen neste år. I følge nettavisen skal innflytelsesrike økonomiske kilder i Jerusalem ha uttalt: "Det vil bli budsjettkutt. Det finnes intet alternativ. Finansdepartementet har ingen penger. Stort sett alle reservene er allerede brukt opp." Midlene vil bli brukt til, blant en rekke andre ting, å opprette et nytt departement til formannen i Arbeiderpartiet, Shimon Peres, noe som vil bety kostnader på rundt 30 millioner shekel for en generaldirektør, kontor og sikkerhetsdetaljer. Utgiftene kan likevel komme til å stige om Peres skulle bli satt til å ta hånd om tilbaketrekningsplanen fra Gaza-stripen. Regjeringsavtalen med Ap innebærer budsjettendringer på 600 millioner shekel, mens UTJ har blitt lovet 290 millioner. Avtalene med Likud har enda ikke blitt fremmet i Knesset. For å få inn mer penger i statskassen har man allerede bestemt at avgiftene på sigaretter skal økes, noe som vil bidra til en ekstra inntekt neste år på 400 millioner shekel. Det er også planer om å øke avgiftene på bensin, diesel og alkoholholdige drikkevarer.

  Koalisjonsavtalen med Labor (Arbeiderpartiet) og United Torah Judaism (UTJ) vil innebære endringer i statsbudsjettet på 1,5-2 milliarder shekel (opptil 3 milliarder kroner). Den vil også kreve et dypt kutt i forsvarsbudsjettet eller 3-5 prosent kutt i utgiftene over hele fjøla, inkludert midler avsatt til helse, sosialtjenester og utdanning, skriver Globes Online. Den nye regjeringskoalisjonen planlegger for eksempel en dyr evakuering av 8.000 israelske bosettere fra Gaza-stripen neste år. I følge nettavisen skal innflytelsesrike økonomiske kilder i Jerusalem ha uttalt: "Det vil bli budsjettkutt. Det finnes intet alternativ. Finansdepartementet har ingen penger. Stort sett alle reservene er allerede brukt opp." Midlene vil bli brukt til, blant en rekke andre ting, å opprette et nytt departement til formannen i Arbeiderpartiet, Shimon Peres, noe som vil bety kostnader på rundt 30 millioner shekel for en generaldirektør, kontor og sikkerhetsdetaljer. Utgiftene kan likevel komme til å stige om Peres skulle bli satt til å ta hånd om tilbaketrekningsplanen fra Gaza-stripen. Regjeringsavtalen med Ap innebærer budsjettendringer på 600 millioner shekel, mens UTJ har blitt lovet 290 millioner. Avtalene med Likud har enda ikke blitt fremmet i Knesset. For å få inn mer penger i statskassen har man allerede bestemt at avgiftene på sigaretter skal økes, noe som vil bidra til en ekstra inntekt neste år på 400 millioner shekel. Det er også planer om å øke avgiftene på bensin, diesel og alkoholholdige drikkevarer.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise