Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Frykter 11/9-angrep mot Eilat

Den siste tiden har uautoriserte egyptiske passasjerfly krenket israelsk luftrom i nærheten av Eilat, skriver Jerusalem Post. Det israelske luftforsvaret har utplassert bakke-til-luft rakettbatterier og jagerfly i nærheten, for å kunne skyte ned ethvert egyptisk fly som måtte ta en fiendtlig retning inn mot den israelske feriebyen.
– I flere tilfeller har israelske jagerfly vært på vingene, for så å returnere rolig til sin base, skriver den velinformerte militærreporteren Arieh O’Sullivan.
Det styrkede luftforsvaret er også på plass i det sørlige Negev for å beskytte Israel mot trusselen fra saudi-arabiske F-15 jagere. Det arabiske kongedømmet i sørøst har utplassert jagerflyene på en base bare 200 kilometer fra grensen til Israel. I følge israelsk etterretning skal Al-Qaida ha rekruttert jagerflygere som kan gjennomføre selvmordsangrep liknende 11. september-angrepene mot New York og Pentagon i år 2001.
Det siste halve året skal egyptiske passasjerfly ha kommet ut av de godkjente luftruter i hele 25 tilfeller.
– Dette har blitt tatt opp «på høyeste nivå», men så langt har ikke egypterne sett ut til å gjøre noe for å stanse det, skriver Jerusalem Post. Skulle et fly sette kursen mot et stort hotell eller et oljelager, vil beslutningen om å skyte det ned måtte tas i løpet av få minutter. Statsministeren, forsvarsministeren, forsvarssjefen og luftforsvarssjefen er de fire personene som kan gi ordre til en nedskytning.
Både Egypt og Jordan har avtaler om overflygninger av Israel med sivile passasjerfly. Samarbeidet med Jordan fungerer veldig bra, og deres fly holder seg innenfor de avtalte traséene. Jordan har til og med godkjent at israelske passasjerfly flyr over Moab-fjellene på vei til Eilat, for å unngå konflikt med israelske jagerfly som trener over Negev.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart