Abbas kan gjøre mer mot militante

  - Mahmoud Abbas må gjøre tiltak umiddelbart, sier en sentral offiser i IDFs generalstab. - Terrorismen fortsetter som vanlig, og de palestinske selvstyremyndighetene gjør ingenting, legger han til. Uttalelsene til Ha'aretz ble gitt før terrorangrepet torsdag kveld, hvor seks sivile israelere ble drept. I første omgang forventer ikke Israel at Abbas skal sette i gang med arrestasjon av terrorister eller konfiskere militantes våpen. Men Israel mener Abbas bør gi klar ordre om å stanse oppvigleri til vold i selvstyremyndighetenes medier. Det bør også være noenlunde enkelt for ham å forby å bære våpen i offentlighet, samt hindre utskyting av Kassam-raketter. - Så langt er ingenting blitt gjort. Vi kan ikke sitte i ro og vente i ukesvis mens Kassam-rakettene fortsetter å falle, sier IDF-offiseren.

  – Mahmoud Abbas må gjøre tiltak umiddelbart, sier en sentral offiser i IDFs generalstab. – Terrorismen fortsetter som vanlig, og de palestinske selvstyremyndighetene gjør ingenting, legger han til. Uttalelsene til Ha’aretz ble gitt før terrorangrepet torsdag kveld, hvor seks sivile israelere ble drept. I første omgang forventer ikke Israel at Abbas skal sette i gang med arrestasjon av terrorister eller konfiskere militantes våpen. Men Israel mener Abbas bør gi klar ordre om å stanse oppvigleri til vold i selvstyremyndighetenes medier. Det bør også være noenlunde enkelt for ham å forby å bære våpen i offentlighet, samt hindre utskyting av Kassam-raketter. – Så langt er ingenting blitt gjort. Vi kan ikke sitte i ro og vente i ukesvis mens Kassam-rakettene fortsetter å falle, sier IDF-offiseren.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelSeks israelere drept i terrorangrep
  Neste artikkelBryter forbindelsen med Mahmoud Abbas
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise