Godkjenner Fischer som guvernør

  Israels Banks nyvalgte guvernør, professor Stanley Fischer, må ikke gi opp sitt amerikanske statsborgerskap for å tre inn i stillingen. Dette bestemte Bach-komiteen natt til onsdag. Komiteen slo fast at Fischer kunne ha statsborgerskap i både Israel og USA, om han selv ønsket det. Dette trosser hva de fleste israelske aviser har trodd den siste […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


  Israels Banks nyvalgte guvernør, professor Stanley Fischer, må ikke gi opp sitt amerikanske statsborgerskap for å tre inn i stillingen. Dette bestemte Bach-komiteen natt til onsdag. Komiteen slo fast at Fischer kunne ha statsborgerskap i både Israel og USA, om han selv ønsket det. Dette trosser hva de fleste israelske aviser har trodd den siste tiden. Komiteen begrunner sine bestemmelser med at USA for tiden blir ansett som Israels nærmeste strategisk allierte, og at det derfor ikke er noen reel fare for interessekonflikt fra Fischers side. Etter bare tre dagers diskusjoner, falt altså dommen fra Bach-komiteen, som har som oppgave å vurdere ansettelser av personer i høye offentlige stillinger. Komiteen konkluderer med at loven til Israels Bank, krever at guvernøren må være israelsk statsborger, men at det ikke står noe om at han eller hun må være israelsk innbygger. Stanley Fischer har frem til nå vært amerikansk statsborger og bodd i USA. Nå gjennomfører han og familien aliyah til Israel. Komiteens anbefaling vil bli tatt opp i regjeringsmøtet førstkommende søndag, dagen før Israels Bank skal offentliggjøre rentesatsen for februar. Om regjeringen godtar Fischer som ny guvernør, gjenstår bare en formell godkjennelse av president Moshe Katsav. Dette vil trolig skje i Katsavs bolig neste onsdag eller torsdag, i følge Globes Online. Likevel vil det kunne ta rundt tre måneder før Fischer kan tiltre i stillingen. Han må nemlig avslutte foretningene og sitt arbeid i USA og sette seg inn i sine nye arbeidsoppgaver før han kan ta fatt på sin nye jobb som guvernør i Israels Bank.

  Forrige artikkelBiltyveriene øker igjen
  Neste artikkel«Muslimske arabere bor i jødiske hjem»
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no