Færre israelere emigrerer til USA

  Den hebraiske dagsavisen Yediot Ahronot rapporterer at USA har mistet sin status som det mest etterlengtede emigrasjonsmål for israelere. Også turismen fra Israel synker. Tøffere visumregler etter 11. september 2001, har blant annet ført til at mange israelere har omgjort sine planer om å reise til USA. Antallet israelere som søkte om å få emigrere til USA, økte med 34 prosent i 2002-2003. Den vanskelige økonomiske situasjonen under intifadaen førte til at mange av dem pakket kofferten og tok fly over til USA, for å starte et nytt liv på andre siden av Atlanterhavet. Utenriksdepartementet i Israel opplyser at rundt 600.000 israelere nå er bosatt i USA. Likevel viser altså tall fra den amerikanske ambassaden i Israel, at det skjedde en total omveltning i trenden i løpet av 2004. Bare 1.704 israelere oppnådde amerikansk visum i fjor, sammenliknet med 2.200 i 2003, altså en nedgang på 23 prosent. Ambassaden melder også at det har skjedd en nedgang i det totale antallet søkere for amerikansk immigrasjonsvisum i 2004. Mindre enn 3.000 statsborgere søkte om å få emigrere til USA i fjor, sammenliknet med 3,518 i 2003. Mens 97.074 israelere fikk turist-, foretnings-, eller studentvisum til USA i fjor, sammenliknet med 104.000 i forfjor. USAs ambassade i Israel sier også at de mottok færre søknader i fjor enn tidligere år.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Den hebraiske dagsavisen Yediot Ahronot rapporterer at USA har mistet sin status som det mest etterlengtede emigrasjonsmål for israelere. Også turismen fra Israel synker. Tøffere visumregler etter 11. september 2001, har blant annet ført til at mange israelere har omgjort sine planer om å reise til USA. Antallet israelere som søkte om å få emigrere til USA, økte med 34 prosent i 2002-2003. Den vanskelige økonomiske situasjonen under intifadaen førte til at mange av dem pakket kofferten og tok fly over til USA, for å starte et nytt liv på andre siden av Atlanterhavet. Utenriksdepartementet i Israel opplyser at rundt 600.000 israelere nå er bosatt i USA. Likevel viser altså tall fra den amerikanske ambassaden i Israel, at det skjedde en total omveltning i trenden i løpet av 2004. Bare 1.704 israelere oppnådde amerikansk visum i fjor, sammenliknet med 2.200 i 2003, altså en nedgang på 23 prosent. Ambassaden melder også at det har skjedd en nedgang i det totale antallet søkere for amerikansk immigrasjonsvisum i 2004. Mindre enn 3.000 statsborgere søkte om å få emigrere til USA i fjor, sammenliknet med 3,518 i 2003. Mens 97.074 israelere fikk turist-, foretnings-, eller studentvisum til USA i fjor, sammenliknet med 104.000 i forfjor. USAs ambassade i Israel sier også at de mottok færre søknader i fjor enn tidligere år.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise