Vedtok kompensasjon til Gaza-bosettere

  Jerusalem Post omtaler onsdagens vedtak i Knesset som "et vendepunkt i Israels historie". Med 59 mot 40 stemmer godkjente nasjonalforsamlingen en støttepakke på 3,8 milliarder shekel [mellom fem og seks milliarder kroner] til de 9.000 bosetterne på Gaza-stripen. Utbetalingene kommer som erstatning og kompensasjon for eiendommene som Gaza-bosetterne må forlate i sommer. Statsminister Ariel Sharon fikk også solid støtte for ikke å bringe adskillelsesplanen til folkeavstemning. Forslaget fra høyreopposisjonen falt med 72 mot 26 stemmer.

  Jerusalem Post omtaler onsdagens vedtak i Knesset som "et vendepunkt i Israels historie". Med 59 mot 40 stemmer godkjente nasjonalforsamlingen en støttepakke på 3,8 milliarder shekel [mellom fem og seks milliarder kroner] til de 9.000 bosetterne på Gaza-stripen. Utbetalingene kommer som erstatning og kompensasjon for eiendommene som Gaza-bosetterne må forlate i sommer. Statsminister Ariel Sharon fikk også solid støtte for ikke å bringe adskillelsesplanen til folkeavstemning. Forslaget fra høyreopposisjonen falt med 72 mot 26 stemmer.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelIsrael og FN
  Neste artikkelDilemma for venner
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise