Havneprivatisering gir besparelser

  Torsdag signerte det israelske forsvarsdepartementet en avtale med havnearbeiderne som baner vei for privatisering av Israels tre største havner. - Enhver husholdning i Israel vil kunne merke resultatene av reformen, som vil komme til uttrykk gjennom tusener av shekel spart for hver familie hvert år, uttalte en fornøyd finansminister Benjamin Netanyahu. "Bibi", som han kalles i Israel, har stått i bresjen for delingen av de tre havnene, slik at hver av dem på sikt blir et uavhengig privat selskap. De tre selskapene vil som følge av dette konkurrere mot hverandre. - Konkurransen vil senke tollen, noe som på sikt vil senke prisene på mange produkter, og forbrukeren vil bruke mindre penger på sine innkjøp. I følge regjeringens plan, vil privatiseringsprosessen begynne med et salg av havnen i Eilat, samt femten prosent av aksjene i de andre havnene til private investorer i løpet av fem år, før en full privatisering skal være gjennomført innen ti år. Finansministeren tror reformen vil oppmuntre fabrikker og selskaper å bli i Israel og at dette på sikt vil føre til flere arbeidsplasser. Han ber også selskaper som forlot Israel på grunn av havnestreiken om å komme tilbake, skriver Jerusalem Post.

  Torsdag signerte det israelske forsvarsdepartementet en avtale med havnearbeiderne som baner vei for privatisering av Israels tre største havner. – Enhver husholdning i Israel vil kunne merke resultatene av reformen, som vil komme til uttrykk gjennom tusener av shekel spart for hver familie hvert år, uttalte en fornøyd finansminister Benjamin Netanyahu. "Bibi", som han kalles i Israel, har stått i bresjen for delingen av de tre havnene, slik at hver av dem på sikt blir et uavhengig privat selskap. De tre selskapene vil som følge av dette konkurrere mot hverandre. – Konkurransen vil senke tollen, noe som på sikt vil senke prisene på mange produkter, og forbrukeren vil bruke mindre penger på sine innkjøp. I følge regjeringens plan, vil privatiseringsprosessen begynne med et salg av havnen i Eilat, samt femten prosent av aksjene i de andre havnene til private investorer i løpet av fem år, før en full privatisering skal være gjennomført innen ti år. Finansministeren tror reformen vil oppmuntre fabrikker og selskaper å bli i Israel og at dette på sikt vil føre til flere arbeidsplasser. Han ber også selskaper som forlot Israel på grunn av havnestreiken om å komme tilbake, skriver Jerusalem Post.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise