Stenger smuglertunneller

  Palestinske sikkerhetsstyrker har nylig stengt 12 tunneller som er brukt til våpensmugling over grensen mellom Egypt og Gaza-stripen. Det er PA-formann Mahmoud Abbas som har gitt ordre til tiltaket, melder Ha'aretz. Smuglertunnellene i Rafah-området har stått sentralt i palestinernes terrorkrig de siste fire årene. IDF har gjennomført en rekke aksjoner i og rundt Rafah for å stanse leveransene av våpen til terrororganisasjonene. Yasser Arafat tillot ikke palestinske sikkerhetsstyrker å gjøre tiltak mot våpensmuglerne. Når palestinerne nå lykkes i å stenge 12 tunneller i løpet av kort tid, styrker det israelernes anklager om det "stilltiende samarbeid" palestinske myndigheter har hatt med våpensmuglerne, skriver Ze'ev Schiff i Ha'aretz. De fleste tunnellene blir operert av Hamas, andre av profesjonelle våpensmuglere. Blant noen av de siste finner man personer med toppstillinger i de palestinske sikkerhetsstyrkene på Gaza-stripen. - Egypterne kunne gjennomført liknende aksjoner på sin side av grensen, men i praksis gjør de nesten ingenting mot våpensmuglingen, sier israelske militærkilder. Palestinerne trapper tilsynelatende opp sine tiltak mot våpensmuglingen, for å få Israel til å trekke seg tilbake fra grenseområdet i forbindelse med adskillelsesplanen. Israels regjering ønsker å opprettholde militær tilstedeværelse langs Egypt-grensen, nettopp for å hindre våpensmugling. - Regjeringen har ingen problemer med å forlate grenseområdet, dersom man kan være sikret at våpensmugling opphører. Problemet er at de palestinske myndighetene ka tillate storstilt våpensmugling den dagen en våpenhvile igjen skulle bryte sammen, skriver Schiff.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Palestinske sikkerhetsstyrker har nylig stengt 12 tunneller som er brukt til våpensmugling over grensen mellom Egypt og Gaza-stripen. Det er PA-formann Mahmoud Abbas som har gitt ordre til tiltaket, melder Ha’aretz. Smuglertunnellene i Rafah-området har stått sentralt i palestinernes terrorkrig de siste fire årene. IDF har gjennomført en rekke aksjoner i og rundt Rafah for å stanse leveransene av våpen til terrororganisasjonene. Yasser Arafat tillot ikke palestinske sikkerhetsstyrker å gjøre tiltak mot våpensmuglerne. Når palestinerne nå lykkes i å stenge 12 tunneller i løpet av kort tid, styrker det israelernes anklager om det "stilltiende samarbeid" palestinske myndigheter har hatt med våpensmuglerne, skriver Ze’ev Schiff i Ha’aretz. De fleste tunnellene blir operert av Hamas, andre av profesjonelle våpensmuglere. Blant noen av de siste finner man personer med toppstillinger i de palestinske sikkerhetsstyrkene på Gaza-stripen. – Egypterne kunne gjennomført liknende aksjoner på sin side av grensen, men i praksis gjør de nesten ingenting mot våpensmuglingen, sier israelske militærkilder. Palestinerne trapper tilsynelatende opp sine tiltak mot våpensmuglingen, for å få Israel til å trekke seg tilbake fra grenseområdet i forbindelse med adskillelsesplanen. Israels regjering ønsker å opprettholde militær tilstedeværelse langs Egypt-grensen, nettopp for å hindre våpensmugling. – Regjeringen har ingen problemer med å forlate grenseområdet, dersom man kan være sikret at våpensmugling opphører. Problemet er at de palestinske myndighetene ka tillate storstilt våpensmugling den dagen en våpenhvile igjen skulle bryte sammen, skriver Schiff.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelFrigitte terrorister starter på nytt
  Neste artikkelHamas lager raketter av gateskilt
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise