Fire israelere drept i terrorangrep på diskotek

  Minst fire israelere ble drept og over 50 såret da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften fredag kveld i Tel Aviv, rundt 23.20 lokal tid. Terroristen rammet sivile israelere som stod ved inngangen til nattklubben Stage. Natt til lørdag gjennomførte IDF et omfattende arrestasjonsraid i landsbyen Deir al Ghusun, i nærheten av Tulkarem på Vestbredden. Her ble familiemedlemmer til selvmordsterroristen tatt i forvaring. Foreløpig avventer israelske myndigheter situasjonen noe, for å se hvilke tiltak PA-formann Mahmoud Abbas vil gjøre. Abbas har lovet å straffeforfølge dem som stod bak angrepet. Saeb Erekat fordømmer angrepet "i de sterkeste ordelag". - De vi trenger nå er handling, ikke ord, sier Gideon Meir, en talsmann ved det israelske utenriksdepartementet. Lørdag kveld avholder forsvarsminister Shaul Mofaz et møte for å drøfte hva israelske forsvarsstyrker må gjøre i kjølvannet av angrepet. Islamsk hellig krig og Al Aksa Martyrbrigader har tatt på seg felles ansvar for terrorangrepet. Begge de to organisasjonene har underskrevet på den midlertidige våpenhvilen som Mahmoud Abbas har forhandlet frem. Selvmordsterroristen, Abudallah Badran, hadde forbindelser både til Fatah, Islamsk hellig krig og Hizbollah, skriver Ha'aretz. Palestinske sikkerhetskilder mener Hizbollah står bak angrepet, men dette blir avvist fra den libanesiske terrororganisasjonen. Terrorangrepet i Tel Aviv markerer slutten på en relativt rolig periode i Israel og de palestinske områdene, skriver Ha'aretz. Selvmordsangrepet skjer to uker etter at den israelske statsministeren Ariel Sharon og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas erklærte slutt på alle fiendtligheter mellom de to partene, etter fire år med intifada. (KOB og CM, 26.02.05)

  Minst fire israelere ble drept og over 50 såret da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften fredag kveld i Tel Aviv, rundt 23.20 lokal tid. Terroristen rammet sivile israelere som stod ved inngangen til nattklubben Stage. Natt til lørdag gjennomførte IDF et omfattende arrestasjonsraid i landsbyen Deir al Ghusun, i nærheten av Tulkarem på Vestbredden. Her ble familiemedlemmer til selvmordsterroristen tatt i forvaring. Foreløpig avventer israelske myndigheter situasjonen noe, for å se hvilke tiltak PA-formann Mahmoud Abbas vil gjøre. Abbas har lovet å straffeforfølge dem som stod bak angrepet. Saeb Erekat fordømmer angrepet "i de sterkeste ordelag". – De vi trenger nå er handling, ikke ord, sier Gideon Meir, en talsmann ved det israelske utenriksdepartementet. Lørdag kveld avholder forsvarsminister Shaul Mofaz et møte for å drøfte hva israelske forsvarsstyrker må gjøre i kjølvannet av angrepet. Islamsk hellig krig og Al Aksa Martyrbrigader har tatt på seg felles ansvar for terrorangrepet. Begge de to organisasjonene har underskrevet på den midlertidige våpenhvilen som Mahmoud Abbas har forhandlet frem. Selvmordsterroristen, Abudallah Badran, hadde forbindelser både til Fatah, Islamsk hellig krig og Hizbollah, skriver Ha’aretz. Palestinske sikkerhetskilder mener Hizbollah står bak angrepet, men dette blir avvist fra den libanesiske terrororganisasjonen. Terrorangrepet i Tel Aviv markerer slutten på en relativt rolig periode i Israel og de palestinske områdene, skriver Ha’aretz. Selvmordsangrepet skjer to uker etter at den israelske statsministeren Ariel Sharon og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas erklærte slutt på alle fiendtligheter mellom de to partene, etter fire år med intifada. (KOB og CM, 26.02.05)

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelHamas lager raketter av gateskilt
  Neste artikkelTilbaketrekningen og synspunktene i Israel
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise