Opprørere vurderer å konspirere mot Sharon

  Knesset-medlemmer som har meldt seg ut av Likud, har oppfordret Likuds medlemmer av nasjonalforsamlingen til å motsette seg budsjettet, men samtidig si til statsminister Ariel Sharon at de vil stemme for. På denne måten kan man overraske Sharon og styrte regjeringen hans, forteller anonyme opprørere i partiet til Jerusalem Post torsdag. På grunn av vanskeligheter med å finne flertall for å få igjennom budsjettet, har Sharon utsatt voteringen inntil slutten av neste måned, noe som setter regjeringen hans i fare, siden den automatisk vil bli kastet dersom budsjettet ikke er innført innen 31. mars. Det er derfor ventet at regjeringens skjebne kan bli avgjort med så lite som én stemme. Derfor kan en eller to partimedlemmer i Knesset, felle sin egen regjering om konspirasjonen mot statsministeren blir gjennomført. Kildene til Jerusalem Post legger til at en slik manøver har blitt diskutert med utbrytere av partiet i Knesset i løpet av den siste uken. De sier at flere av nasjonalforsamlingens medlemmer føler seg presset av Sharon til å stemme for budsjettet, men at de ikke ønsker å bli ansvarliggjort for at rundt 8.000 jøder mister sine hjem på Gaza-stripen. Finansminister Benjamin Netanyahu sier på sin side, at han er sikker på å få gjennomslag for budsjettet. - Det finnes ikke tvil hos meg, om at budsjettet vil godkjennes, selv om det skulle skje i det aller siste minutt, sier han.

  Knesset-medlemmer som har meldt seg ut av Likud, har oppfordret Likuds medlemmer av nasjonalforsamlingen til å motsette seg budsjettet, men samtidig si til statsminister Ariel Sharon at de vil stemme for. På denne måten kan man overraske Sharon og styrte regjeringen hans, forteller anonyme opprørere i partiet til Jerusalem Post torsdag. På grunn av vanskeligheter med å finne flertall for å få igjennom budsjettet, har Sharon utsatt voteringen inntil slutten av neste måned, noe som setter regjeringen hans i fare, siden den automatisk vil bli kastet dersom budsjettet ikke er innført innen 31. mars. Det er derfor ventet at regjeringens skjebne kan bli avgjort med så lite som én stemme. Derfor kan en eller to partimedlemmer i Knesset, felle sin egen regjering om konspirasjonen mot statsministeren blir gjennomført. Kildene til Jerusalem Post legger til at en slik manøver har blitt diskutert med utbrytere av partiet i Knesset i løpet av den siste uken. De sier at flere av nasjonalforsamlingens medlemmer føler seg presset av Sharon til å stemme for budsjettet, men at de ikke ønsker å bli ansvarliggjort for at rundt 8.000 jøder mister sine hjem på Gaza-stripen. Finansminister Benjamin Netanyahu sier på sin side, at han er sikker på å få gjennomslag for budsjettet. – Det finnes ikke tvil hos meg, om at budsjettet vil godkjennes, selv om det skulle skje i det aller siste minutt, sier han.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise