Ingen fremgang etter veikartet for fred uten avvæpning av militser

  FNs generalsekretær, Kofi Annan, er i Israel for å åpne den nye avdelingen av Holocaust-museet Yad Vashem. Søndag kveld møtte han statsminister Ariel Sharon, samtidig som israelsk tv sendte intervju med PA-formann Mahmoud Abbas. Den palestinske lederen varslet at en formell palestinsk våpenhvile kan bli erklært denne uken. Deretter vil de palestinske myndighetene være klar for omfattende diplomatiske samtaler. Statsminister Ariel Sharon svarte Abbas indirekte, med å forklare Israels synspunkt til Kofi Annan. - Det vil ikke være noen fremgang etter veikartet for fred uten at de væpnede palestinske gruppene blir fullstendig avvæpnet, sa Sharon. Israel krever også at de sterke utfallene mot landet i de palestinske lærebøkene tas ut. Mahmoud Abbas sier at en midlertidig palestinsk våpenhvile kan opprettholdes "så lenge situasjonen beveger seg i positiv retning". Hittil har de palestinske myndighetene nektet å avvæpne de palestinske terrorgruppene. Statsminister Ariel Sharon fortalte Kofi Annan at den relative roen de siste ukene ikke skyldes tiltak som de palestinske myndighetene har gjennomført mot terroristene. Sharon lovte å fjerne de ulovlige bosetningene som er blitt satt opp siden mars 2001. Disse vil mest sannsynlig bli fjernet etter tilbaketrekningen fra Gaza-stripen i sommer. Den israelske statsministerens budskap kommer til å bli gjentatt en rekke ganger de nærmeste dagene. En rekke statsledere og utenriksministre kommer til Jerusalem i anledning utvidelsen av Yad Vashem.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  FNs generalsekretær, Kofi Annan, er i Israel for å åpne den nye avdelingen av Holocaust-museet Yad Vashem. Søndag kveld møtte han statsminister Ariel Sharon, samtidig som israelsk tv sendte intervju med PA-formann Mahmoud Abbas. Den palestinske lederen varslet at en formell palestinsk våpenhvile kan bli erklært denne uken. Deretter vil de palestinske myndighetene være klar for omfattende diplomatiske samtaler. Statsminister Ariel Sharon svarte Abbas indirekte, med å forklare Israels synspunkt til Kofi Annan. – Det vil ikke være noen fremgang etter veikartet for fred uten at de væpnede palestinske gruppene blir fullstendig avvæpnet, sa Sharon. Israel krever også at de sterke utfallene mot landet i de palestinske lærebøkene tas ut. Mahmoud Abbas sier at en midlertidig palestinsk våpenhvile kan opprettholdes "så lenge situasjonen beveger seg i positiv retning". Hittil har de palestinske myndighetene nektet å avvæpne de palestinske terrorgruppene. Statsminister Ariel Sharon fortalte Kofi Annan at den relative roen de siste ukene ikke skyldes tiltak som de palestinske myndighetene har gjennomført mot terroristene. Sharon lovte å fjerne de ulovlige bosetningene som er blitt satt opp siden mars 2001. Disse vil mest sannsynlig bli fjernet etter tilbaketrekningen fra Gaza-stripen i sommer. Den israelske statsministerens budskap kommer til å bli gjentatt en rekke ganger de nærmeste dagene. En rekke statsledere og utenriksministre kommer til Jerusalem i anledning utvidelsen av Yad Vashem.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelTyrkia, Europa og Israel
  Neste artikkelIsrael – det lovende land
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise