Tidligere president Ezer Weizman er død

  Israels 7. president, Ezer Weizman (1924-2005), sovnet søndag inn, 80 år gammel. Han har den siste tiden vært inn og ut av sykehus på grunn av en sviktende helse. Presidentens kontor bekreftet Weizmans død søndag kveld, melder Yedioth Aharonoth. – Presidenten melder med stor sorg og smerte om dødsfallet til staten Israels 7. president, generalmajor […]

  Israels 7. president, Ezer Weizman (1924-2005), sovnet søndag inn, 80 år gammel. Han har den siste tiden vært inn og ut av sykehus på grunn av en sviktende helse. Presidentens kontor bekreftet Weizmans død søndag kveld, melder Yedioth Aharonoth. – Presidenten melder med stor sorg og smerte om dødsfallet til staten Israels 7. president, generalmajor Ezer Weizman, uttalte talsmenn for kontoret i dag. Weizman er kjent som en av Israels mest innflytelsesrike og fargerike ledere, som alltid snakket rett fra hjertet. Som respons på hans dødsfall, sier visestatsminister Shimon Peres at Weizman var en utsøkt offiser i flyvåpenet og en president som var elsket av nasjonen. – Han viste både militært og sivilt mot, og som han kjempet tappert for Israels sikkerhet, kjempet han tappert for fred, sa Peres. – Hele nasjonen Israel vil savne hans fargerike karakter, uttalte finansminister Benjamin Netanyahu. Weizman vil bli gravlagt i nærheten av sin hjemby Cæsarea på tirsdag.

  Forrige artikkelIntervju med Ariel Sharon
  Neste artikkelLysglimt i Afghanistan?
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no