Godkjenner skattereformen til Netanyahu

  Den nye skattereformen som er utarbeidet av finansdepartementet, er godkjent av statsminister Ariel Sharon. Natt til fredag satt Sharon i møte med finansminister Benjamin Netanyahu. Det er ventet at Netanyahu skal legge frem planen for avstemning i regjeringen 15. juni, før den går videre til behandling i Knessets finanskomité, skriver Yedioth Aharonoth. Skattereduksjonene som Netanyahu […]

  Den nye skattereformen som er utarbeidet av finansdepartementet, er godkjent av statsminister Ariel Sharon. Natt til fredag satt Sharon i møte med finansminister Benjamin Netanyahu. Det er ventet at Netanyahu skal legge frem planen for avstemning i regjeringen 15. juni, før den går videre til behandling i Knessets finanskomité, skriver Yedioth Aharonoth. Skattereduksjonene som Netanyahu planlegger skal skje i løpet av en femårsperiode, og betyr til sammen kutt for 10 milliarder shekel (ca. 15 milliarder kroner). Blant annet vil det bli skattereduksjoner for de lavest lønnede, samt at toppskatten senkes fra 49 til 45 prosent. Bedriftsbeskatningen vil senkes med to prosent i år, og skal nå tjuefire prosent innen 2010. Også momsen vil senkes fra sytten til seksten prosent. Finansministeren har selv stor tro på at reformen vil bli vedtatt i Knesset. – Det er bred enighet til fordel for reformen, og ingen politiske spill kan stoppe det, uttalte han på en pressekonferanse tidligere torsdag kveld. Også statsminister Ariel Sharon og den nyansatte guvernøren i Israels Bank, Stanley Fischer, holdt torsdag kveld sitt første arbeidsmøte på statsministerens kontor i Tel Aviv, melder Globes Online. De diskuterte den økonomiske situasjonen, og et nytt lovforslag som skal definere Israels Banks konkrete oppgaver og andre ting som har med sentralbankens virke å gjøre. Sharon og Fischer diskuterte også Benjamin Netanyahus nye skattereform. Banken deltar i de siste diskusjonene rundt planen, og har uttrykt sin støtte for den, så sant gjennomføringen skjer gradvis, og reduserer den nasjonale gjeldsprosenten opp mot bruttonasjonalprodukt. Dette er også på linje med hva Netanyahu selv ønsker, og noe som er hans uttalte mål med hele reformen.

  Forrige artikkelSkattekutt kommer som svar på økonomisk nedgang
  Neste artikkel“Det nye Midtøsten”
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no