Angrep IDF-baser

  Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah skjøt lørdag bomberaketter mot noen IDF-baser i Har Dov-området, langs grensen mellom Israel og Libanon. Åtte raketter landet nær militærposten Gladiola, uten at det er meldt om skader, i følge Yedioth Aharonoth. I mellomtiden har det israelske forsvaret satt sine styrker langs grensen i full beredskap og kamphelikoptre har blitt tilkalt. […]

  Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah skjøt lørdag bomberaketter mot noen IDF-baser i Har Dov-området, langs grensen mellom Israel og Libanon. Åtte raketter landet nær militærposten Gladiola, uten at det er meldt om skader, i følge Yedioth Aharonoth. I mellomtiden har det israelske forsvaret satt sine styrker langs grensen i full beredskap og kamphelikoptre har blitt tilkalt. I følge IDF sendte noen av deres soldater varselskudd over hodet på en libanesisk gjeter som hadde krysset den internasjonale grensen mellom de to landene, nær Gladiola. Hendelsen ble kort etterfulgt av eksplosjoner fra Hizbollahs bomberaketter. De mener derfor at hele situasjonen var en bevisst provokasjon fra terrororganisasjonen. – Hizbollah engasjerer provokasjoner for å kunne eskalere konflikten langs grensen, forteller kilder i IDFs nordlige kommando. Videre tror de at disse angrepene vil fortsette inntil det libanesiske valget, for at den iransk støttede terrorgruppen, kan øke sin popularitet i landet. Hizbollah bekrefter at bombeangrepene kom som følge av hva de mener var tidligere israelske provokasjoner.

  Forrige artikkelAvviser møteavtale med Mahmoud Abbas
  Neste artikkelAdskillelsesplanen blir ikke utsatt
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no