Tilbaketrekning er første steg mot palestinsk stat

  Den israelske tilbaketrekningen fra Gaza-stripen og nordlige deler av Vestbredden er det første steget mot en uavhengig palestinsk stat med Jerusalem som sin hovedstad, erklærte PA-formann Mahmoud Abbas tirsdag. Samir Hulaileh, sekretær for den palestinske regjeringen, gjør det imidlertid klart at tilbaketrekningen ikke gjør ende på den israelske okkupasjonen. - Tilbaketrekningen vil ikke endre den rettslige tilstanden til disse områdene. De vil fortsatt forbli under okkupasjon i henhold til internasjonal lov, hevder han. - Tilbaketrekningen vil ikke løse Israel fra dets rettslige ansvar over disse områdene [...] Israel planlegger å opprettholde sin sikkerhetskontroll over disse områdene selv etter tilbaketrekningen, uttalte Hulaileh. Abbas uttrykte frykt for at tilbaketrekningen vil bli det første og siste israelske tiltaket. - Vi har fortalt president George W. Bush at vi frykter Gaza-stripen og Vestbredden vil bli to separate enheter, sa Abbas. Han advarte også den palestinske befolkningen mot å starte feiringen av tilbaketrekningen for tidlig. - La oss ikke overdrive denne feiringen. Dette er heller ikke et passende tidspunkt til å prate om feiringer. Vi ønsker først at de drar før vi starter feiringen. Vi burde ikke begynne å feire mens israelerne fortsatt befinner seg på våre landområder, uttalte PA-formannen.

  Den israelske tilbaketrekningen fra Gaza-stripen og nordlige deler av Vestbredden er det første steget mot en uavhengig palestinsk stat med Jerusalem som sin hovedstad, erklærte PA-formann Mahmoud Abbas tirsdag. Samir Hulaileh, sekretær for den palestinske regjeringen, gjør det imidlertid klart at tilbaketrekningen ikke gjør ende på den israelske okkupasjonen. – Tilbaketrekningen vil ikke endre den rettslige tilstanden til disse områdene. De vil fortsatt forbli under okkupasjon i henhold til internasjonal lov, hevder han. – Tilbaketrekningen vil ikke løse Israel fra dets rettslige ansvar over disse områdene […] Israel planlegger å opprettholde sin sikkerhetskontroll over disse områdene selv etter tilbaketrekningen, uttalte Hulaileh. Abbas uttrykte frykt for at tilbaketrekningen vil bli det første og siste israelske tiltaket. – Vi har fortalt president George W. Bush at vi frykter Gaza-stripen og Vestbredden vil bli to separate enheter, sa Abbas. Han advarte også den palestinske befolkningen mot å starte feiringen av tilbaketrekningen for tidlig. – La oss ikke overdrive denne feiringen. Dette er heller ikke et passende tidspunkt til å prate om feiringer. Vi ønsker først at de drar før vi starter feiringen. Vi burde ikke begynne å feire mens israelerne fortsatt befinner seg på våre landområder, uttalte PA-formannen.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise