Jeg er lyseoransj

  Benjamin Netanyahu er opptatt av sikkerhet, og ikke de israelske bosetningene, skriver Nahum Barnea i Yedioth Aharonoth. Den avgåtte finansministeren kjemper for å fremstå som sentrumsalternativet i Likud, mens Sharon prøver å skyve sin rival lengst mulig til høyre. Barnea forteller hvordan Netanyahu satte de ivrigste motstanderne av adskillelsesplanen på plass etter sin avgang søndag. Allerede samme kveld var hundre aktivister samlet for å gratulere ham, men mange ble skuffet. - Ikke la dere lure. Det er ingen vei tilbake. Bosetninger vil bli evakuert. I beste fall vil vi gjøre sikkerhetsrisikoen minst mulig. Kanskje kan vi redde Gazas Philadelphi-trasé (grenseområdet mot Egypt), kanskje kan vi forhindret byggingen av en havn i Gaza, sa Netanyahu. Nå er Netanyahu i USA sammen med sin familie, men selv om han hadde vært i Israel hadde han ikke deltatt i den store bosetterdemonstrasjonen torsdag kveld, skriver Barnea. Netanyahu har gjort det klart: "Jeg er ikke oransj, jeg er lyseoransj." Den tidligere statsministeren er også villig til å evakuere Gaza-stripen, men på andre betingelser. Han tror Sharons plan har redusert sjansene for en fremtidig avtale med palestinerne.

  Benjamin Netanyahu er opptatt av sikkerhet, og ikke de israelske bosetningene, skriver Nahum Barnea i Yedioth Aharonoth. Den avgåtte finansministeren kjemper for å fremstå som sentrumsalternativet i Likud, mens Sharon prøver å skyve sin rival lengst mulig til høyre. Barnea forteller hvordan Netanyahu satte de ivrigste motstanderne av adskillelsesplanen på plass etter sin avgang søndag. Allerede samme kveld var hundre aktivister samlet for å gratulere ham, men mange ble skuffet. – Ikke la dere lure. Det er ingen vei tilbake. Bosetninger vil bli evakuert. I beste fall vil vi gjøre sikkerhetsrisikoen minst mulig. Kanskje kan vi redde Gazas Philadelphi-trasé (grenseområdet mot Egypt), kanskje kan vi forhindret byggingen av en havn i Gaza, sa Netanyahu. Nå er Netanyahu i USA sammen med sin familie, men selv om han hadde vært i Israel hadde han ikke deltatt i den store bosetterdemonstrasjonen torsdag kveld, skriver Barnea. Netanyahu har gjort det klart: "Jeg er ikke oransj, jeg er lyseoransj." Den tidligere statsministeren er også villig til å evakuere Gaza-stripen, men på andre betingelser. Han tror Sharons plan har redusert sjansene for en fremtidig avtale med palestinerne.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelDemografi og rasisme
  Neste artikkelOppfordrer til masseutflukt mot tilbaketrekningen
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise