Evakueringsstyrken venter tøff motstand

  Nord på Vestbredden gjenstår avvikling av to bosetninger som inngår i Israels adskillelsesplan. Israelske sikkerhetsstyrker forventer tøff motstand fra illegale aktivister når evakueringen starter om noen dager. En politikilde sier til Ha'aretz at konfrontasjonen kan utvikle seg til bruk av skytevåpen. - Etterretningsinformasjon gir oss ingen indikasjoner på at det organiseres bruk av våpen mot evakueringsstyrken, men vi forbereder oss på enhver mulighet, sier en annen kilde. Stokker, steiner, olje og sprayer ble brukt av aktivistene i Kfar Darom på Gaza-stripen, og IDF forbereder seg på enda tøffere motstand. Over 2.000 personer skal oppholde seg i Homesh og Sa-Nur. I Homesh, hvor det tidligere bodde 15 familier, er det nå 1.500 totalt, opplyser Ha'aretz. Det meldes om flere tilfeller av uenighet mellom de unge og ekstreme aktivistene, og veteranbosetterne. Søndag vil regjeringen etter alt å dømme vedta den endelige evakueringsordren for bosetningene nord på Vestbredden.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Nord på Vestbredden gjenstår avvikling av to bosetninger som inngår i Israels adskillelsesplan. Israelske sikkerhetsstyrker forventer tøff motstand fra illegale aktivister når evakueringen starter om noen dager. En politikilde sier til Ha’aretz at konfrontasjonen kan utvikle seg til bruk av skytevåpen. – Etterretningsinformasjon gir oss ingen indikasjoner på at det organiseres bruk av våpen mot evakueringsstyrken, men vi forbereder oss på enhver mulighet, sier en annen kilde. Stokker, steiner, olje og sprayer ble brukt av aktivistene i Kfar Darom på Gaza-stripen, og IDF forbereder seg på enda tøffere motstand. Over 2.000 personer skal oppholde seg i Homesh og Sa-Nur. I Homesh, hvor det tidligere bodde 15 familier, er det nå 1.500 totalt, opplyser Ha’aretz. Det meldes om flere tilfeller av uenighet mellom de unge og ekstreme aktivistene, og veteranbosetterne. Søndag vil regjeringen etter alt å dømme vedta den endelige evakueringsordren for bosetningene nord på Vestbredden.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelBegynnelsen på slutten for zionistenes drøm i Palestina
  Neste artikkelMidtøsten-logikk
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise