Egypt-grensen ute av kontroll

  Onsdag sprengte Hamas-menn en mur langs grensen mellom Gaza og Egypt ved Rafah. Dermed er det enda lettere for palestinere å foreta ukontrollerte grensekrysninger, skriver Jerusalem Post. Palestinsk politi grep ikke inn, skriver Ha'aretz. Israel krever at Egypt og de palestinske myndighetene griper inn umiddelbart, men trafikken har foregått siden mandag morgen. Jerusalem Post rapporterer om tusenvis av ukontrollerte grensekrysninger. Tirsdag kom de første ubekreftede meldingene om at våpen og narkotika er tatt inn på Gaza-stripen over den åpne grensen. Tidligere har det vært utstrakt smugling av våpen gjennom tunneller i området. Forsvarsminister Shaul Mofaz har bedt USAs ambassadør Dan Kurtzer om å gripe inn i saken, opplyser kilder i Forsvarsdepartementet. Etter avtale med Israel har Egypt utplassert 750 nye grensevakter mot Gaza-stripen. Lederen for Knessets forsvars- og utenrikskomite, Yuval Steinitz (Likud), var imot å svekke demilitariseringen av Sinai på denne måten. "Nå gir Egypt oss en åpen grense for våpensmuglere til gjengjeld", sier en oppbrakt Steinitz. - Det er ufattelig at Egypt som en suveren stat ikke kontrollerer sine grenser, sier Amos Gilad som er rådgiver til forsvarsministeren.

  Onsdag sprengte Hamas-menn en mur langs grensen mellom Gaza og Egypt ved Rafah. Dermed er det enda lettere for palestinere å foreta ukontrollerte grensekrysninger, skriver Jerusalem Post. Palestinsk politi grep ikke inn, skriver Ha’aretz. Israel krever at Egypt og de palestinske myndighetene griper inn umiddelbart, men trafikken har foregått siden mandag morgen. Jerusalem Post rapporterer om tusenvis av ukontrollerte grensekrysninger. Tirsdag kom de første ubekreftede meldingene om at våpen og narkotika er tatt inn på Gaza-stripen over den åpne grensen. Tidligere har det vært utstrakt smugling av våpen gjennom tunneller i området. Forsvarsminister Shaul Mofaz har bedt USAs ambassadør Dan Kurtzer om å gripe inn i saken, opplyser kilder i Forsvarsdepartementet. Etter avtale med Israel har Egypt utplassert 750 nye grensevakter mot Gaza-stripen. Lederen for Knessets forsvars- og utenrikskomite, Yuval Steinitz (Likud), var imot å svekke demilitariseringen av Sinai på denne måten. "Nå gir Egypt oss en åpen grense for våpensmuglere til gjengjeld", sier en oppbrakt Steinitz. – Det er ufattelig at Egypt som en suveren stat ikke kontrollerer sine grenser, sier Amos Gilad som er rådgiver til forsvarsministeren.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelEgypt handler våpen i stort
  Neste artikkelJeg har bygd mer i bosetninger enn noen annen statsminister
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise