Jeg har bygd mer i bosetninger enn noen annen statsminister

  Statsminister Ariel Sharon skrøt av sin innsats med å bygge ut de israelske bosetningene på Vestbredden tirsdag. - Alle Israels statsministre har bygd ut i bosetningsblokkene, men jeg har bygd mer enn noen av dem, heter det i sitatet som gjengis av Yedioth Aharonoth. I august skal forsvarsminister Shaul Mofaz ha gitt godkjennelse til 117 nye boliger i Ariel. De lokale myndighetene i Ariel har planer om å bygge ut 3.000 nye boliger, men at dette er aktuelt å realisere blir avvist av regjerings- og sikkerhetskilder, skriver Ha'aretz. I dag har Ariel omkring 17.500 innbyggere. Utvidelsesplanene vil nesten doble innbyggertallet. Haim Ramon fra Arbeiderpartiet spådde at utvidelsen vil høste kritikk i det internasjonale samfunnet, skriver Jerusalem Post. Limor Livnat fra Likud mener Israel bør bruke muligheten etter tilbaketrekningen fra Gaza-stripen til å bygge ut bosetningene på Vestbredden, til tross for mostand fra Washington. - Vi bør kreve av amerikanerne at de ikke presser oss på dette området, sa Livnat.

  Statsminister Ariel Sharon skrøt av sin innsats med å bygge ut de israelske bosetningene på Vestbredden tirsdag. – Alle Israels statsministre har bygd ut i bosetningsblokkene, men jeg har bygd mer enn noen av dem, heter det i sitatet som gjengis av Yedioth Aharonoth. I august skal forsvarsminister Shaul Mofaz ha gitt godkjennelse til 117 nye boliger i Ariel. De lokale myndighetene i Ariel har planer om å bygge ut 3.000 nye boliger, men at dette er aktuelt å realisere blir avvist av regjerings- og sikkerhetskilder, skriver Ha’aretz. I dag har Ariel omkring 17.500 innbyggere. Utvidelsesplanene vil nesten doble innbyggertallet. Haim Ramon fra Arbeiderpartiet spådde at utvidelsen vil høste kritikk i det internasjonale samfunnet, skriver Jerusalem Post. Limor Livnat fra Likud mener Israel bør bruke muligheten etter tilbaketrekningen fra Gaza-stripen til å bygge ut bosetningene på Vestbredden, til tross for mostand fra Washington. – Vi bør kreve av amerikanerne at de ikke presser oss på dette området, sa Livnat.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelPalestinsk 19-åring drept i kamp mot IDF
  Neste artikkelSikkerhetgjerdet er lovlig
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise