Kan være starten på den 3. intifada

  - Var de to terrorangrepene i helgen første dråpen i en stor flom av angrep, spekulerer Alex Fishman i Yedioth Aharonoth. De israelske sikkerhetsstyrkene tror ikke det, men de har tatt feil før, påpeker Fishman. - I alle tilfeller går perioden med "midlertidige ro" ut i slutten av år 2005. Det skal ikke utelukkes at noen har bestemt seg for å starte spillet [ny terrorbølge] en måned eller to tidligere, skriver reporteren. Artikkelen avdekker også flere detaljer i helgens terrorangrep hvor tre israelske ungdommer ble drept. Angrepet skjedde omkring hundre meter fra IDFs brigadehovedkvarter i Etzion. Terroristene kunne bevege seg fritt rundt i en israelsk bil, ventet uhindret i nærheten av haike-venteplassen og åpnet ild ut av bakvinduet. Deretter flyktet terroristene mot Hebron. Sikkerhetseksperter ser ikke noen direkte forbindelse mellom de to skyteangrepene søndag, selv om de fant sted med mindre enn én times mellomrom. - Terroristene fant et hull i systemet - og nå må hele den palestinske befolkningen betale, skriver Fishman. Israel har allerede varslet en rekke tiltak for å forhindre nye, liknende angrep.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  – Var de to terrorangrepene i helgen første dråpen i en stor flom av angrep, spekulerer Alex Fishman i Yedioth Aharonoth. De israelske sikkerhetsstyrkene tror ikke det, men de har tatt feil før, påpeker Fishman. – I alle tilfeller går perioden med "midlertidige ro" ut i slutten av år 2005. Det skal ikke utelukkes at noen har bestemt seg for å starte spillet [ny terrorbølge] en måned eller to tidligere, skriver reporteren. Artikkelen avdekker også flere detaljer i helgens terrorangrep hvor tre israelske ungdommer ble drept. Angrepet skjedde omkring hundre meter fra IDFs brigadehovedkvarter i Etzion. Terroristene kunne bevege seg fritt rundt i en israelsk bil, ventet uhindret i nærheten av haike-venteplassen og åpnet ild ut av bakvinduet. Deretter flyktet terroristene mot Hebron. Sikkerhetseksperter ser ikke noen direkte forbindelse mellom de to skyteangrepene søndag, selv om de fant sted med mindre enn én times mellomrom. – Terroristene fant et hull i systemet – og nå må hele den palestinske befolkningen betale, skriver Fishman. Israel har allerede varslet en rekke tiltak for å forhindre nye, liknende angrep.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelVil se Assad “fordømt, ikke utslått”
  Neste artikkelStyrker kontroll av palestinske byer
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise