Styrker kontroll av palestinske byer

  - Det har ikke kommet noen offisiell reaksjon fra palestinske myndigheter på de to terrorangrepene på Vestbredden søndag, skriver Jerusalem Post mandag morgen. Angrepene, hvor tre unge israelere ble drept og fem skadet, ble gjennomført av en utbrytergruppe til Fatah-partiets Al Aqsa Martyrbrigader. Det er det første dødbringende skyteangrepet på Vestbredden siden juni. Forsvarsminister Shaul Mofaz har gitt IDF ordre om å gjenopprette flere kontrollposter som er fjernet i løpet av det siste året. Israel vil også gjenoppta blokade av palestinske byer på Vestbredden, sier en sikkerhetskilde. - I et møte med forsvarsledelsen ble det søndag kveld bestemt å forby all ferdsel med palestinske privatbiler langs hovedveiene på Vestbredden, skriver Yedioth Aharonoth. Dette forbudet skal hindre terrorister i å ta seg inn til israelske tettsteder slik terroristene gjorde i helgen. Palestinerne må derfor i stor grad bruke offentlige transportmidler så lenge forbudet er i kraft. Israel har også offisielt brutt alle diplomatiske forbindelser med PA, men en kilde ved statsministerens kontor understreker at tiltaket er "midlertidig". - Vi ønsker at dialogen med palestinerne kan fortsette, men vi kan ikke hvis PA ikke starter å gjøre aktive tiltak mot terrororganisasjonene, sa Mofaz søndag kveld.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  – Det har ikke kommet noen offisiell reaksjon fra palestinske myndigheter på de to terrorangrepene på Vestbredden søndag, skriver Jerusalem Post mandag morgen. Angrepene, hvor tre unge israelere ble drept og fem skadet, ble gjennomført av en utbrytergruppe til Fatah-partiets Al Aqsa Martyrbrigader. Det er det første dødbringende skyteangrepet på Vestbredden siden juni. Forsvarsminister Shaul Mofaz har gitt IDF ordre om å gjenopprette flere kontrollposter som er fjernet i løpet av det siste året. Israel vil også gjenoppta blokade av palestinske byer på Vestbredden, sier en sikkerhetskilde. – I et møte med forsvarsledelsen ble det søndag kveld bestemt å forby all ferdsel med palestinske privatbiler langs hovedveiene på Vestbredden, skriver Yedioth Aharonoth. Dette forbudet skal hindre terrorister i å ta seg inn til israelske tettsteder slik terroristene gjorde i helgen. Palestinerne må derfor i stor grad bruke offentlige transportmidler så lenge forbudet er i kraft. Israel har også offisielt brutt alle diplomatiske forbindelser med PA, men en kilde ved statsministerens kontor understreker at tiltaket er "midlertidig". – Vi ønsker at dialogen med palestinerne kan fortsette, men vi kan ikke hvis PA ikke starter å gjøre aktive tiltak mot terrororganisasjonene, sa Mofaz søndag kveld.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelKan være starten på den 3. intifada
  Neste artikkelInviterer Shinui med i regjeringen
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise