Vil se Assad “fordømt, ikke utslått”

  Selv om Israel har rettet en rekke anklager mot Syrias president Bashar Assad de siste månedene, er de ikke interessert i å se hans regime falle, sier regjeringskilder til Jerusalem Post. Anklagene går blant annet ut på at Syria finansierer og er delaktige i terroraktivitet i de palestinske områdene. Israel skal være bekymret for et scenarie hvor hvor Assad blir styrtet som et resultat av internasjonal isolasjon og press. Dette kan føre til borgerkrigstilstander og den type kaos vi er vitne til i Irak, noe som igjen kan påvirke Israels grense mot nord, hevder kilden. Samtidig frykter man at en regimeendring, støttet av de vestlige landene, kan føre til et voldsomt press på Israel om å forhandle om Golan-høydene. - En Abu Mazen (Mahmoud Abbas) ved den nordlige grensen til Israel, er ikke nødvendigvis i vår interesse, sier kilden og refererer til presset Israel har blitt påført utenfra, grunnet PA-formann Abbas' støtte i vesten. Israel ønsker seg derfor endringer i Syrias politikk, men ikke i regimet.

  Selv om Israel har rettet en rekke anklager mot Syrias president Bashar Assad de siste månedene, er de ikke interessert i å se hans regime falle, sier regjeringskilder til Jerusalem Post. Anklagene går blant annet ut på at Syria finansierer og er delaktige i terroraktivitet i de palestinske områdene. Israel skal være bekymret for et scenarie hvor hvor Assad blir styrtet som et resultat av internasjonal isolasjon og press. Dette kan føre til borgerkrigstilstander og den type kaos vi er vitne til i Irak, noe som igjen kan påvirke Israels grense mot nord, hevder kilden. Samtidig frykter man at en regimeendring, støttet av de vestlige landene, kan føre til et voldsomt press på Israel om å forhandle om Golan-høydene. – En Abu Mazen (Mahmoud Abbas) ved den nordlige grensen til Israel, er ikke nødvendigvis i vår interesse, sier kilden og refererer til presset Israel har blitt påført utenfra, grunnet PA-formann Abbas’ støtte i vesten. Israel ønsker seg derfor endringer i Syrias politikk, men ikke i regimet.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise