Første kvinnelige «terrorleder»

  Hamas-aktivisten Samar Ibrahim Sabih (22) lot ikke svangerskap komme i veien for hennes planer om massemord. - Hadde ikke Sabih blitt arrestert av israelske styrker, hadde Hamas terroristen nesten helt sikkert slått følge med Islamsk Jihad i å sende selvmordsterrorister inn i hjertet av Israel, skriver den israelske avisen Yedioth Aharonoth. "Det er vanskelig å tro at denne rolige, religiøse kvinnen er en erfaren kommandosoldat, en ekspert i å lage selvmordsbombe-belter og bomber", fortsetter avisen. Sabih, som nå er inne til forhør hos den israelske sikkerhetstjenesten, blir omtalt som den "første kvinnelige terrorleder og planlegger" blant palestinerne. Hun ble rekruttert av Hamas da hun studerte på Gaza-stripen i 2003. Etter at hun giftet seg flyttet hun til Vestbredden, men selv etter at hun ble gravid fortsatte hun sine terroraktiviteter. I følge Yedioth Aharonoths kilder skal Sabih ha vært involvert i kidnappingen og drapet av israeleren Sasson Nuriel i september.

  Hamas-aktivisten Samar Ibrahim Sabih (22) lot ikke svangerskap komme i veien for hennes planer om massemord. – Hadde ikke Sabih blitt arrestert av israelske styrker, hadde Hamas terroristen nesten helt sikkert slått følge med Islamsk Jihad i å sende selvmordsterrorister inn i hjertet av Israel, skriver den israelske avisen Yedioth Aharonoth. "Det er vanskelig å tro at denne rolige, religiøse kvinnen er en erfaren kommandosoldat, en ekspert i å lage selvmordsbombe-belter og bomber", fortsetter avisen. Sabih, som nå er inne til forhør hos den israelske sikkerhetstjenesten, blir omtalt som den "første kvinnelige terrorleder og planlegger" blant palestinerne. Hun ble rekruttert av Hamas da hun studerte på Gaza-stripen i 2003. Etter at hun giftet seg flyttet hun til Vestbredden, men selv etter at hun ble gravid fortsatte hun sine terroraktiviteter. I følge Yedioth Aharonoths kilder skal Sabih ha vært involvert i kidnappingen og drapet av israeleren Sasson Nuriel i september.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkel– Terroren er tilbake i israelske byer
  Neste artikkelFred er umulig med denne PA-regjeringen
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise