Vedtok «utvannet» resolusjon mot Syria

  FNs sikkerhetsråd godkjente mandag en "utvannet" resolusjon mot Syria, skriver Jerusalem Post. Resolusjonen skal tvinge Damaskus til å samarbeide om den internasjonale etterforskningen av attentatet på tidligere statsminister i Libanon, Rafik Hariri. Resolusjonen nevner ingenting om å innføre sanksjoner mot Syria, dersom de ikke samarbeider med FN, men nevner at "ytterligere tiltak" kan bli satt i gang. Likevel er det et nedtonet språk i den vedtatte resolusjonen, i forhold til det første forslaget som eksplisitt truet med sanksjoner, og som krevde at Syria avsluttet sin terrorvirksomhet. Resolusjonen ble presentert av USA, Storbritannia og Frankrike. Den krever at Syria gir til kjenne all informasjon som trengs til den tyske advokaten Detlev Mehlis' etterforskning. Om halvannen måneds tid vil han presentere en rapport om saken i Sikkerhetsrådet. Syria må også akseptere at Mehli og hans team, driver utspørring av syriske regjeringsmedlemmer om mulig engasjement i bombingen som drepte Hariri 14. februar i år.

  FNs sikkerhetsråd godkjente mandag en "utvannet" resolusjon mot Syria, skriver Jerusalem Post. Resolusjonen skal tvinge Damaskus til å samarbeide om den internasjonale etterforskningen av attentatet på tidligere statsminister i Libanon, Rafik Hariri. Resolusjonen nevner ingenting om å innføre sanksjoner mot Syria, dersom de ikke samarbeider med FN, men nevner at "ytterligere tiltak" kan bli satt i gang. Likevel er det et nedtonet språk i den vedtatte resolusjonen, i forhold til det første forslaget som eksplisitt truet med sanksjoner, og som krevde at Syria avsluttet sin terrorvirksomhet. Resolusjonen ble presentert av USA, Storbritannia og Frankrike. Den krever at Syria gir til kjenne all informasjon som trengs til den tyske advokaten Detlev Mehlis’ etterforskning. Om halvannen måneds tid vil han presentere en rapport om saken i Sikkerhetsrådet. Syria må også akseptere at Mehli og hans team, driver utspørring av syriske regjeringsmedlemmer om mulig engasjement i bombingen som drepte Hariri 14. februar i år.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise