Vedtok “utvannet” resolusjon mot Syria

  FNs sikkerhetsråd godkjente mandag en "utvannet" resolusjon mot Syria, skriver Jerusalem Post. Resolusjonen skal tvinge Damaskus til å samarbeide om den internasjonale etterforskningen av attentatet på tidligere statsminister i Libanon, Rafik Hariri. Resolusjonen nevner ingenting om å innføre sanksjoner mot Syria, dersom de ikke samarbeider med FN, men nevner at "ytterligere tiltak" kan bli satt […]

  FNs sikkerhetsråd godkjente mandag en "utvannet" resolusjon mot Syria, skriver Jerusalem Post. Resolusjonen skal tvinge Damaskus til å samarbeide om den internasjonale etterforskningen av attentatet på tidligere statsminister i Libanon, Rafik Hariri. Resolusjonen nevner ingenting om å innføre sanksjoner mot Syria, dersom de ikke samarbeider med FN, men nevner at "ytterligere tiltak" kan bli satt i gang. Likevel er det et nedtonet språk i den vedtatte resolusjonen, i forhold til det første forslaget som eksplisitt truet med sanksjoner, og som krevde at Syria avsluttet sin terrorvirksomhet. Resolusjonen ble presentert av USA, Storbritannia og Frankrike. Den krever at Syria gir til kjenne all informasjon som trengs til den tyske advokaten Detlev Mehlis’ etterforskning. Om halvannen måneds tid vil han presentere en rapport om saken i Sikkerhetsrådet. Syria må også akseptere at Mehli og hans team, driver utspørring av syriske regjeringsmedlemmer om mulig engasjement i bombingen som drepte Hariri 14. februar i år.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise