Vedtok “utvannet” resolusjon mot Syria

  FNs sikkerhetsråd godkjente mandag en "utvannet" resolusjon mot Syria, skriver Jerusalem Post. Resolusjonen skal tvinge Damaskus til å samarbeide om den internasjonale etterforskningen av attentatet på tidligere statsminister i Libanon, Rafik Hariri. Resolusjonen nevner ingenting om å innføre sanksjoner mot Syria, dersom de ikke samarbeider med FN, men nevner at "ytterligere tiltak" kan bli satt […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  FNs sikkerhetsråd godkjente mandag en "utvannet" resolusjon mot Syria, skriver Jerusalem Post. Resolusjonen skal tvinge Damaskus til å samarbeide om den internasjonale etterforskningen av attentatet på tidligere statsminister i Libanon, Rafik Hariri. Resolusjonen nevner ingenting om å innføre sanksjoner mot Syria, dersom de ikke samarbeider med FN, men nevner at "ytterligere tiltak" kan bli satt i gang. Likevel er det et nedtonet språk i den vedtatte resolusjonen, i forhold til det første forslaget som eksplisitt truet med sanksjoner, og som krevde at Syria avsluttet sin terrorvirksomhet. Resolusjonen ble presentert av USA, Storbritannia og Frankrike. Den krever at Syria gir til kjenne all informasjon som trengs til den tyske advokaten Detlev Mehlis’ etterforskning. Om halvannen måneds tid vil han presentere en rapport om saken i Sikkerhetsrådet. Syria må også akseptere at Mehli og hans team, driver utspørring av syriske regjeringsmedlemmer om mulig engasjement i bombingen som drepte Hariri 14. februar i år.

  Forrige artikkelAraber planla å skyte ned El Al-fly
  Neste artikkelEtter mordet på Rabin
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no