Sharon vil tegne Israels nye grenser

  Dersom en fredsprosess etter veikartet ikke lar seg gjøre, "utelukker ikke Sharon å bestemme Israels grenser i fremtiden uten palestinerne", sier nære medarbeidere til Jerusalem Post. Israel venter at palestinske myndigheter skal bekjempe terroristorganisasjonene i sine territorium, men hittil har regjeringen ventet forgjeves. Dersom det ikke blir utvikling på det diplomatiske planet kan Israel på sikt komme til å gjøre ensidige tilbaketrekninger på Vestbredden. - Det er ingen tvil om at Sharon ønsker å tegne [de nye] grensene, sier en medarbeider av statsministeren. - Sharon mener han er den eneste som kan gjøre det fordi han kjenner landet og tror dette er hans historiske oppgave, fortsetter medarbeideren. "Det vil bli vanskelig, men det er dette Israel ønsker og det er dette verden ønsker." Sharons talsmann Assaf Shariv tilbakeviser uttalelsene. - Grensespørsmålet vil bare komme opp dersom de palestinske myndighetene oppfyller sine forpliktelser og vi når den tredje fasen i veikartet. Sharon har sagt at det ikke vil bli flere ensidige tilbaketrekninger, sier Shariv.

  Dersom en fredsprosess etter veikartet ikke lar seg gjøre, "utelukker ikke Sharon å bestemme Israels grenser i fremtiden uten palestinerne", sier nære medarbeidere til Jerusalem Post. Israel venter at palestinske myndigheter skal bekjempe terroristorganisasjonene i sine territorium, men hittil har regjeringen ventet forgjeves. Dersom det ikke blir utvikling på det diplomatiske planet kan Israel på sikt komme til å gjøre ensidige tilbaketrekninger på Vestbredden. – Det er ingen tvil om at Sharon ønsker å tegne [de nye] grensene, sier en medarbeider av statsministeren. – Sharon mener han er den eneste som kan gjøre det fordi han kjenner landet og tror dette er hans historiske oppgave, fortsetter medarbeideren. "Det vil bli vanskelig, men det er dette Israel ønsker og det er dette verden ønsker." Sharons talsmann Assaf Shariv tilbakeviser uttalelsene. – Grensespørsmålet vil bare komme opp dersom de palestinske myndighetene oppfyller sine forpliktelser og vi når den tredje fasen i veikartet. Sharon har sagt at det ikke vil bli flere ensidige tilbaketrekninger, sier Shariv.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelYitzhak Rabins liv
  Neste artikkelØnsker israelske styrker i FN-tjeneste
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise