Sharon vil tegne Israels nye grenser

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Dersom en fredsprosess etter veikartet ikke lar seg gjøre, "utelukker ikke Sharon å bestemme Israels grenser i fremtiden uten palestinerne", sier nære medarbeidere til Jerusalem Post. Israel venter at palestinske myndigheter skal bekjempe terroristorganisasjonene i sine territorium, men hittil har regjeringen ventet forgjeves. Dersom det ikke blir utvikling på det diplomatiske planet kan Israel på sikt komme til å gjøre ensidige tilbaketrekninger på Vestbredden. – Det er ingen tvil om at Sharon ønsker å tegne [de nye] grensene, sier en medarbeider av statsministeren. – Sharon mener han er den eneste som kan gjøre det fordi han kjenner landet og tror dette er hans historiske oppgave, fortsetter medarbeideren. "Det vil bli vanskelig, men det er dette Israel ønsker og det er dette verden ønsker." Sharons talsmann Assaf Shariv tilbakeviser uttalelsene. – Grensespørsmålet vil bare komme opp dersom de palestinske myndighetene oppfyller sine forpliktelser og vi når den tredje fasen i veikartet. Sharon har sagt at det ikke vil bli flere ensidige tilbaketrekninger, sier Shariv.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelYitzhak Rabins liv
  Neste artikkelØnsker israelske styrker i FN-tjeneste
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.