Likud-opprørere stanset Sharons utnevninger

  Likuds motstandere av adskillelsesplanen gav statsminister Ariel Sharon et sviende nederlag i nasjonalforsamlingen mandag. Sharon prøvde å få støtte for å bringe to nye lojale Likud-politikere inn i regjeringen, men forslaget falt med 60 mot 54 stemmer. Åtte av "opprørerne" i Likud stemte imot statsministeren. Utnevnelse av Ehud Olmert som permanent finansminister inngikk også i Sharons pakkeforslag som falt. Noen timer senere ble utnevnelsen av Olmert imidlertid godkjent, sammen med utnevelse av Matan Vilnai (Ap) til forsknings- og teknologiminister. 71 representanter stemte for og 41 imot. Det var viktig å få utpekt Olmert på permanent basis, for hans tre måneders periode som fungerende finansminister ville utløpt tirsdag. Olmert overtok som finansminister etter Benjamin Netanyahu, som trakk seg like før iverksettelsen av adskillelsesplanen. Dersom ikke Olmert hadde fått permanent utnevnelse måtte Sharon oppnevnt en annen finansminister og fått denne godkjent i Knesset. Likud-politikerne som ble avvist av opposisjonen og "opprørne" var Roni Bar-On som industri, handels og arbeidsminister og Ze'ev Boim som integreringsminister. Både Bar-On og Boim tilhører Sharons sentrumsfløy av Likud. "Opprørne" som felte Sharons forslag var Benjamin Netanyahu, Naomi Blumenthal, Yuli Edelstein, Ayoub Kara, Uzi Landau, David Levy, Michael Ratzon og Ehud Yatom. Tre representanter i opprørergruppen avstod fra å delta, og tre stemte for utnevnelsene.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Likuds motstandere av adskillelsesplanen gav statsminister Ariel Sharon et sviende nederlag i nasjonalforsamlingen mandag. Sharon prøvde å få støtte for å bringe to nye lojale Likud-politikere inn i regjeringen, men forslaget falt med 60 mot 54 stemmer. Åtte av "opprørerne" i Likud stemte imot statsministeren. Utnevnelse av Ehud Olmert som permanent finansminister inngikk også i Sharons pakkeforslag som falt. Noen timer senere ble utnevnelsen av Olmert imidlertid godkjent, sammen med utnevelse av Matan Vilnai (Ap) til forsknings- og teknologiminister. 71 representanter stemte for og 41 imot. Det var viktig å få utpekt Olmert på permanent basis, for hans tre måneders periode som fungerende finansminister ville utløpt tirsdag. Olmert overtok som finansminister etter Benjamin Netanyahu, som trakk seg like før iverksettelsen av adskillelsesplanen. Dersom ikke Olmert hadde fått permanent utnevnelse måtte Sharon oppnevnt en annen finansminister og fått denne godkjent i Knesset. Likud-politikerne som ble avvist av opposisjonen og "opprørne" var Roni Bar-On som industri, handels og arbeidsminister og Ze’ev Boim som integreringsminister. Både Bar-On og Boim tilhører Sharons sentrumsfløy av Likud. "Opprørne" som felte Sharons forslag var Benjamin Netanyahu, Naomi Blumenthal, Yuli Edelstein, Ayoub Kara, Uzi Landau, David Levy, Michael Ratzon og Ehud Yatom. Tre representanter i opprørergruppen avstod fra å delta, og tre stemte for utnevnelsene.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelMoskva beskytter Damaskus
  Neste artikkelPalestinsk milits skjøt granater mot israelsk moshav
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise