Israel forgiftet Yassir Arafat

  En tidligere medarbeider av avdøde PA-formann Yassir Arafat hevder en israelsk attentatmann drepte den palestinske lederen ved å blåse langsomtvirkende gift inn i øret hans, skriver Jerusalem Post onsdag. Ahmed Abdel Rahman arbeidet tett med Arafat, men forsøkte ikke å bevise sin påstand, og israelske myndigheter har allerede avvist anklagene som grunnløse. - Det var enkelt å forgifte ham i øret fordi han var under beleiring og fikk en del mennesker på besøk. Arafat pleide å klemme dem og kysse gjestene, og min antagelse er at gjerningsmannen bar med seg en liten ballong med gass som han blåste inn i Arafats øre, forklarer Rahman. Arafat var 75 år gammel da han døde på et fransk militærsykehus 11. november i fjor. Den medisinske rapporten var lite klargjørende angående hans dødsårsak, som fortsatt ikke er oppklart. Dette har skapt grobunn for rykter i palestinske miljøer, som har hevdet at han ble forgiftet. Israelere har spekulert i om han døde av AIDS. Også flere medlemmer av de palestinske myndighetene insisterer på at han ble forgiftet, men heller ikke de kan komme med bevis for sine påstander. - Det er tullprat. Anklagen er totalt grunnløs, er svaret fra israelske myndigheter. Abdel Rahman sier han kan spore Arafats sykdom tilbake til dagen 25. september 2003. - Arafat led av en infeksjon i øret og den dagen inviterte vi mange palestinske og jordanske leger for å få en diagnose på sykdommen. Jeg trodde det var en langsomtvirkende gift. På seksten dager mistet han tretten kilo. Siden den dagen forårsaket øret mye smerte for ham og jeg la merke til en konstant forverring i helsetilstanden, hevder han. - Dette er bare nok en palestinsk manipulasjon, som har til hensikt å ærekrenke Israel, hevder tidligere leder i Mossad, Danny Yatom.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  En tidligere medarbeider av avdøde PA-formann Yassir Arafat hevder en israelsk attentatmann drepte den palestinske lederen ved å blåse langsomtvirkende gift inn i øret hans, skriver Jerusalem Post onsdag. Ahmed Abdel Rahman arbeidet tett med Arafat, men forsøkte ikke å bevise sin påstand, og israelske myndigheter har allerede avvist anklagene som grunnløse. – Det var enkelt å forgifte ham i øret fordi han var under beleiring og fikk en del mennesker på besøk. Arafat pleide å klemme dem og kysse gjestene, og min antagelse er at gjerningsmannen bar med seg en liten ballong med gass som han blåste inn i Arafats øre, forklarer Rahman. Arafat var 75 år gammel da han døde på et fransk militærsykehus 11. november i fjor. Den medisinske rapporten var lite klargjørende angående hans dødsårsak, som fortsatt ikke er oppklart. Dette har skapt grobunn for rykter i palestinske miljøer, som har hevdet at han ble forgiftet. Israelere har spekulert i om han døde av AIDS. Også flere medlemmer av de palestinske myndighetene insisterer på at han ble forgiftet, men heller ikke de kan komme med bevis for sine påstander. – Det er tullprat. Anklagen er totalt grunnløs, er svaret fra israelske myndigheter. Abdel Rahman sier han kan spore Arafats sykdom tilbake til dagen 25. september 2003. – Arafat led av en infeksjon i øret og den dagen inviterte vi mange palestinske og jordanske leger for å få en diagnose på sykdommen. Jeg trodde det var en langsomtvirkende gift. På seksten dager mistet han tretten kilo. Siden den dagen forårsaket øret mye smerte for ham og jeg la merke til en konstant forverring i helsetilstanden, hevder han. – Dette er bare nok en palestinsk manipulasjon, som har til hensikt å ærekrenke Israel, hevder tidligere leder i Mossad, Danny Yatom.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise