Israel forgiftet Yassir Arafat

  En tidligere medarbeider av avdøde PA-formann Yassir Arafat hevder en israelsk attentatmann drepte den palestinske lederen ved å blåse langsomtvirkende gift inn i øret hans, skriver Jerusalem Post onsdag. Ahmed Abdel Rahman arbeidet tett med Arafat, men forsøkte ikke å bevise sin påstand, og israelske myndigheter har allerede avvist anklagene som grunnløse. – Det var […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  En tidligere medarbeider av avdøde PA-formann Yassir Arafat hevder en israelsk attentatmann drepte den palestinske lederen ved å blåse langsomtvirkende gift inn i øret hans, skriver Jerusalem Post onsdag. Ahmed Abdel Rahman arbeidet tett med Arafat, men forsøkte ikke å bevise sin påstand, og israelske myndigheter har allerede avvist anklagene som grunnløse. – Det var enkelt å forgifte ham i øret fordi han var under beleiring og fikk en del mennesker på besøk. Arafat pleide å klemme dem og kysse gjestene, og min antagelse er at gjerningsmannen bar med seg en liten ballong med gass som han blåste inn i Arafats øre, forklarer Rahman. Arafat var 75 år gammel da han døde på et fransk militærsykehus 11. november i fjor. Den medisinske rapporten var lite klargjørende angående hans dødsårsak, som fortsatt ikke er oppklart. Dette har skapt grobunn for rykter i palestinske miljøer, som har hevdet at han ble forgiftet. Israelere har spekulert i om han døde av AIDS. Også flere medlemmer av de palestinske myndighetene insisterer på at han ble forgiftet, men heller ikke de kan komme med bevis for sine påstander. – Det er tullprat. Anklagen er totalt grunnløs, er svaret fra israelske myndigheter. Abdel Rahman sier han kan spore Arafats sykdom tilbake til dagen 25. september 2003. – Arafat led av en infeksjon i øret og den dagen inviterte vi mange palestinske og jordanske leger for å få en diagnose på sykdommen. Jeg trodde det var en langsomtvirkende gift. På seksten dager mistet han tretten kilo. Siden den dagen forårsaket øret mye smerte for ham og jeg la merke til en konstant forverring i helsetilstanden, hevder han. – Dette er bare nok en palestinsk manipulasjon, som har til hensikt å ærekrenke Israel, hevder tidligere leder i Mossad, Danny Yatom.

  Forrige artikkelPA-styrker i skuddveksling med milits
  Neste artikkelNorske leiligheter i Israel
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no