Vokste 4,5 prosent i tredje kvartal

  Israels bruttonasjonalprodukt (BNP) økte med 4,5 prosent på årsbasis i tredje kvartal av 2005, godt hjulpet av næringsbransjens løft på 7,4 prosent, melder Statistisk sentralbyrå i Israel (CBS). – Dette er veldig positivt, og det viser at næringsbransjen utvider seg, og at politikken med kutt i offentlig sektors utgifter har virket positivt, sier Rafi Melnick, […]

  Israels bruttonasjonalprodukt (BNP) økte med 4,5 prosent på årsbasis i tredje kvartal av 2005, godt hjulpet av næringsbransjens løft på 7,4 prosent, melder Statistisk sentralbyrå i Israel (CBS). – Dette er veldig positivt, og det viser at næringsbransjen utvider seg, og at politikken med kutt i offentlig sektors utgifter har virket positivt, sier Rafi Melnick, som jobber ved Lauders statsvitenskapelige skole ved Det flervitenskapelige senteret i Herzliya. Næringsbransjen står for 70 prosent av BNP, noe som gav utslag i andre bransjer. Både industri- og servicebransjen opplevde god vekst i tredje kvartal. BNP i andre kvartal var på 6,4 prosent, omgjort til årsbasis, mens den i første kvartal var på 3,5 prosent. CBS tror det totale nasjonalproduktet i år vil bli på ca 5,1 prosent, mens Israels Bank og finansdepartementet har beregnet at den skal ende på rundt 4,5 prosent.

  Forrige artikkelPA-styrker i skuddveksling med milits
  Neste artikkelNorske leiligheter i Israel
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -