Vil hindre Feiglin å komme på partilisten

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Nyvalgt partileder i Likud, Benjamin Netanyahu, satt onsdag i gang en rekke tiltak for å hindre Moshe Feiglin å komme på partilisten til valget i 2006. Feiglin tilhører den ytre høyrefløyen i partiet. Netanyahu var samme dag i møte med lederen for partiets valgkomité, Zvi Cohen. De to diskuterte hvordan Likuds konstitusjon kan endres for å hindre tidligere straffedømte i å kunne stille som Knesset-representanter for partiet. Følgende tilleggsformulering ble foreslått: – En person som har blitt domfelt for en forbrytelse, og dømt til tre måneders fengsel eller mer, kan ikke stille på Likud-partiets Knesset-liste. Tillegget spesifiserer ikke når forbrytelsen må ha foregått, for at denne regelen skal tre i kraft. Dette betyr at Feiglins forbrytelse, som ble begått for fem år siden, også vil bli rammet av dette, forklarer Yedioth Aharonoth. Netanyahus forsøk på å få til denne konstitusjonsendringen, har ført til at avstemningen rundt partilisten er utsatt til 9. januar. Feiglin vurderer for øyeblikket å gå til Høyesterett med saken, dersom han ikke klarer å torpedere forslaget i partiet.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag