2,1 prosent kristne i Israel

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Blant personer som er registrert i de offisielle israelske statistikkene som kristne, er det store flertallet arabere eller immigranter fra det tidligere Sovjetunionen og Etiopia, skriver Yedioth Aharonoth. Av 146.000 registrerte kristne (2,1 prosent av befolkningen) er 119.000 arabere. – Det er interessant at de demografiske kjennetegn ved de kristne, selv om de fleste er av arabisk opprinnelse, ligner mer på den jødiske befolkningen enn den muslimske, kommenterer journalisten til den israelske storavisen. Kristne menn i Israel giftet seg gjennomsnittlig da de var 28,8 år i 2003. Dette er 1,5 år eldre enn jødiske menn og 3 år eldre enn muslimske menn. I 2004 var fødselsraten lavest blant de kristne, med 2,1 babyer pr. kvinne. Muslimske kvinner i Israel får til sammenligning 4,4 barn og jødiske kvinner 2,7 barn. De kristne gjør det godt i utdanningssystemet. 66 prosent av kristne ungdommer fullførte videregående utdanning. Blant jødene og muslimene var det samme måltallet henholdvis 56 og 46 prosent. 98 prosent av de kristne bor i byer og tettsteder, først og fremst i Nord-Israel, Jerusalem og Tel Aviv-Jaffa.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag