Det kan gå dagevis før vi vet skadenes omfang

  Statsminister Ariel Sharon skal være på vei ut av bevisstløs tilstand, men ligger fortsatt i respirator etter det kraftige hjerneslaget i midten av forrige uke. Mandag begynte han å puste på egenhånd, og reagerte på stimulans med bevegelser i høyre hånd og fot. Sammen med en økning i blodtrykket blir dette tolket som et positivt tegn av legene på Hadassah-sykehuset i Jerusalem. - Det var en klar reaksjon på smerte, og ikke en refleks, sier doktor Felix Umansky. Han har ledet det medisinske personellet som har behandlet Ariel Sharon siden sist onsdag. Israels 77 år gamle statsminister har gjennomgått tre store operasjoner for å stanse blødninger i hjernen. Alle operasjoner skal ha vært livreddende. - Det vil ta "flere dager" før vi kan si noe om hvor store skader Ariel Sharon har fått, sier Umansky til israelske medier. - Sannsynligheten for at Sharon skal overleve er "veldig høy", sa doktor Jose Cohen lørdag.

  Statsminister Ariel Sharon skal være på vei ut av bevisstløs tilstand, men ligger fortsatt i respirator etter det kraftige hjerneslaget i midten av forrige uke. Mandag begynte han å puste på egenhånd, og reagerte på stimulans med bevegelser i høyre hånd og fot. Sammen med en økning i blodtrykket blir dette tolket som et positivt tegn av legene på Hadassah-sykehuset i Jerusalem. – Det var en klar reaksjon på smerte, og ikke en refleks, sier doktor Felix Umansky. Han har ledet det medisinske personellet som har behandlet Ariel Sharon siden sist onsdag. Israels 77 år gamle statsminister har gjennomgått tre store operasjoner for å stanse blødninger i hjernen. Alle operasjoner skal ha vært livreddende. – Det vil ta "flere dager" før vi kan si noe om hvor store skader Ariel Sharon har fått, sier Umansky til israelske medier. – Sannsynligheten for at Sharon skal overleve er "veldig høy", sa doktor Jose Cohen lørdag.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelYossi Sarid om Sharon som menneske og venn
  Neste artikkelArbeiderpartiets politikk og spådommer
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise