Knapp Fatah-seier i følge valgdagsmålinger

  Fatah skal ha fått omkring 46 prosent av stemmene i onsdagens valg til palestinernes lovgivende forsamling. Hamas følger tett bak med 39 prosent. Tallene skal være basert på undersøkelser i det stemmegiverne forlot valglokalene, skriver Jerusalem Post. - I flere distrikter skal Hamas ha vunnet over Fatah, skriver Yedioth Aharonoth. I følge palestinske kilder har det islamske partiet og terrororganisasjonen vunnet flest av de 24 mandatene fra Gaza-stripen. En politisk anlaytiker, Khalil Shikaki, tror Hamas får 53 mandater og Fatah 58 i den lovgivende forsamling som til sammen har 132 medlemmer. Valgdeltakelsen skal ha vært på hele 77 prosent på Gaza-stripen og Vestbredden, men relativt få av de 6.300 palestinerne fra østlige Jerusalem som hadde stemmerett benyttet sjansen. Senere på dagen torsdag venter man de første uoffisielle resultatene.

  Fatah skal ha fått omkring 46 prosent av stemmene i onsdagens valg til palestinernes lovgivende forsamling. Hamas følger tett bak med 39 prosent. Tallene skal være basert på undersøkelser i det stemmegiverne forlot valglokalene, skriver Jerusalem Post. – I flere distrikter skal Hamas ha vunnet over Fatah, skriver Yedioth Aharonoth. I følge palestinske kilder har det islamske partiet og terrororganisasjonen vunnet flest av de 24 mandatene fra Gaza-stripen. En politisk anlaytiker, Khalil Shikaki, tror Hamas får 53 mandater og Fatah 58 i den lovgivende forsamling som til sammen har 132 medlemmer. Valgdeltakelsen skal ha vært på hele 77 prosent på Gaza-stripen og Vestbredden, men relativt få av de 6.300 palestinerne fra østlige Jerusalem som hadde stemmerett benyttet sjansen. Senere på dagen torsdag venter man de første uoffisielle resultatene.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelAraberne: Israel er bedre enn de fleste andre land
  Neste artikkel– Hamas-regjering er “irrelevant”
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise