En av de viktigste hendelser siden 1967

  - Hamas sin valgseier er en av de viktigste i Midtøstens historie siden Seksdagerskrigen i 1967, mener Ha'aretz analytikeren Amir Oren. "Valgresultatet endrer ikke bare bildet, det setter det inn i en helt ny ramme." - Palestina under Hamas-styre avslutter ikke bare veikartet og Oslo-prosessen, men også oppskriften som FN-resolusjon 242 legger opp til: "Land for fred", skriver Oren. - Det endrer konflikten fra å være en israelsk-palestinsk konflikt, til en jødisk-arabisk, ja kanskje en konflikt mellom den vestlige og muslimske verden. En slik konflikt, støttet av den globale jihad-bevegelsen og Iran har verken en løsning eller en ende, analyserer Oren. Medarbeideren i den venstreorienterte avisen beveger seg med dette nærmere mot forståelsen som store deler av Israels høyreside har hatt i flere år.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  – Hamas sin valgseier er en av de viktigste i Midtøstens historie siden Seksdagerskrigen i 1967, mener Ha’aretz analytikeren Amir Oren. "Valgresultatet endrer ikke bare bildet, det setter det inn i en helt ny ramme." – Palestina under Hamas-styre avslutter ikke bare veikartet og Oslo-prosessen, men også oppskriften som FN-resolusjon 242 legger opp til: "Land for fred", skriver Oren. – Det endrer konflikten fra å være en israelsk-palestinsk konflikt, til en jødisk-arabisk, ja kanskje en konflikt mellom den vestlige og muslimske verden. En slik konflikt, støttet av den globale jihad-bevegelsen og Iran har verken en løsning eller en ende, analyserer Oren. Medarbeideren i den venstreorienterte avisen beveger seg med dette nærmere mot forståelsen som store deler av Israels høyreside har hatt i flere år.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelBlant palestinerne vinner man valg ved å drepe jøder
  Neste artikkelIsrael kan forhandle med PLO
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise