Nytt valgkampslagord mot Hamas

  Hamas' seier i de palestinske områdene har rystet den politiske arenaen i Israel. For Likud-partiets del har dette ført til et økende fokus på sikkerhetsspørsmål, noe de håper vil gi gevinst på meningsmålingene, skriver Yedioth Aharonoth. Partiet velger nå å bytte ut sitt gamle valgkampslagord "Kadima (fremover) mot 1967-grensen", med ordlyden "Sterk mot Hamas - Benjamin Netanyahu." Likud-medlemmer innrømmer at det gamle slagordet ikke formidlet det partiet ønsket å uttrykke. Det nye slagordet ble valgt etter at en spørreundersøkelse viste at mesteparten av den israelske befolkningen er bekymret over Hamas' økende maktinnflytelse. Undersøkelsen viste også at Netanyahu nå blir oppfattet som en sterkere statsministerkandidat enn Amir Peretz (Ap) og Ehud Olmert (Kadima). Flere undersøkelser som har kommet etter det palestinske valget, viser at Likud har fått fornyet styrke. Skulle Hamas velge å fortsette med terrorangrep, vil Likud trolig tjene enda mer på det, grunnet sin strenge sikkerhetspolitikk.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Hamas’ seier i de palestinske områdene har rystet den politiske arenaen i Israel. For Likud-partiets del har dette ført til et økende fokus på sikkerhetsspørsmål, noe de håper vil gi gevinst på meningsmålingene, skriver Yedioth Aharonoth. Partiet velger nå å bytte ut sitt gamle valgkampslagord "Kadima (fremover) mot 1967-grensen", med ordlyden "Sterk mot Hamas – Benjamin Netanyahu." Likud-medlemmer innrømmer at det gamle slagordet ikke formidlet det partiet ønsket å uttrykke. Det nye slagordet ble valgt etter at en spørreundersøkelse viste at mesteparten av den israelske befolkningen er bekymret over Hamas’ økende maktinnflytelse. Undersøkelsen viste også at Netanyahu nå blir oppfattet som en sterkere statsministerkandidat enn Amir Peretz (Ap) og Ehud Olmert (Kadima). Flere undersøkelser som har kommet etter det palestinske valget, viser at Likud har fått fornyet styrke. Skulle Hamas velge å fortsette med terrorangrep, vil Likud trolig tjene enda mer på det, grunnet sin strenge sikkerhetspolitikk.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise