Elitesoldat drept i fallskjermhopp

  En israelsk elitesoldat ble drept under et treningshopp i fallskjerm torsdag ettermiddag, rapporterer israelske medier. Fallskjermen til 20-åringen Yosef Goodman tvinnet seg inn i fallskjermen til en annen soldat, og begge måtte kutte seg løs fra sin hovedskjerm. Goodman klarte ikke å utløse sin reserve-fallskjerm, mens den andre soldaten kom uskadet fra det hele, skriver Jerusalem Post. - Slike ulykker er ekstremt sjeldne. De siste årene har det knapt vært noen fallskjermulykker i IDF, skriver Amos Harel i Ha'aretz. Ulykken skjedde ved en militærbase i Nitzanim-området sør for Ashdod. Yosef Goodman er fra Efrat, og kommer opprinnelig fra New York, skriver Jerusalem Post. Han blir gravlagt fredag formiddag på den militære gravlunden i Jerusalem. Goodman var nummer to av ni søsken, og en av Israels beste spillere i amerikansk fotball. Dette er det første dødsfallet den israelske hæren opplever under treningsoppdrag i år 2006. De siste to årene har til sammen 18 soldater blitt drept under treningsoppdrag. Hæren vil sette ned en granskningskommisjon etter ulykken. Det er uklart om den skyldes menneskelig feil eller brudd på sikkerhetsbestemmelser, skriver Yedioth Aharonoth.

  En israelsk elitesoldat ble drept under et treningshopp i fallskjerm torsdag ettermiddag, rapporterer israelske medier. Fallskjermen til 20-åringen Yosef Goodman tvinnet seg inn i fallskjermen til en annen soldat, og begge måtte kutte seg løs fra sin hovedskjerm. Goodman klarte ikke å utløse sin reserve-fallskjerm, mens den andre soldaten kom uskadet fra det hele, skriver Jerusalem Post. – Slike ulykker er ekstremt sjeldne. De siste årene har det knapt vært noen fallskjermulykker i IDF, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Ulykken skjedde ved en militærbase i Nitzanim-området sør for Ashdod. Yosef Goodman er fra Efrat, og kommer opprinnelig fra New York, skriver Jerusalem Post. Han blir gravlagt fredag formiddag på den militære gravlunden i Jerusalem. Goodman var nummer to av ni søsken, og en av Israels beste spillere i amerikansk fotball. Dette er det første dødsfallet den israelske hæren opplever under treningsoppdrag i år 2006. De siste to årene har til sammen 18 soldater blitt drept under treningsoppdrag. Hæren vil sette ned en granskningskommisjon etter ulykken. Det er uklart om den skyldes menneskelig feil eller brudd på sikkerhetsbestemmelser, skriver Yedioth Aharonoth.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelMann truet rabbi med kniv
  Neste artikkelAngrep mot norske mål i Afghanistan og Iran
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise