Apartheid-anklage handler om å ødelegge jødenes eneste stat

  6. februar vedtok generalforsamlingen i den anglikanske kirke at de vil trekke tilbake investeringer fra firma som profiterer på den "illegale okkupasjonen". Jerusalem Post tar opp saken i en lederartikkel, hvor de leverer knallhard kritikk mot statskirken i England. - Mens Israel tar lange skritt mot en tostats-løsning, tar palestinerne, med sin stemme til Hamas, lange skritt bort. I denne situasjonen finner den anglikanske kirke det passende å sende et signal til begge sider: Israel skal boikottes og palestinerne skal, følgelig, bli oppmuntret, skriver avisen. - Terror og boikott-kampanjer mot Israel oppstår ikke isolert sett eller i et vakum. Samme hvilken merkelapp man gir dem, handler morderiske angrep mot israelere eller forsøk på å tegne Israel som en ulovlig "apartheid"- eller "koloni"-stat, ikke om å bygge en palestinsk stat, men å ødelegge den eneste jødiske staten, skriver avisen. Enhver som er villig til å åpne øynene kan se dette. Jerusalem Post peker på hva partene i konflikten har gjort. - Israelerne er så interessert i å skape en palestinsk stat at de gav en overveldende støtte til en ensidig tilbaketrekning fra bosetninger, til tross for fire år med iherdige selvmordsbombe-angrep som kostet oss tusen menneskeliv. - Selv etter Hamas har kommet til makten, er velgerne i Israel innstilt på å gjøre flere tilbaketrekninger, skriver Jerusalem Post. "Det viser et ønske om å skape en palestinsk stat, selv om palestinerne ikke er klar for fred med Israel." - Den anglikanske kirke bør snu, og reise krav til palestinerne om å stanse terror og akseptere en jødisk stat med rett til selvforsvar, konkluderer Jerusalem Post.

  6. februar vedtok generalforsamlingen i den anglikanske kirke at de vil trekke tilbake investeringer fra firma som profiterer på den "illegale okkupasjonen". Jerusalem Post tar opp saken i en lederartikkel, hvor de leverer knallhard kritikk mot statskirken i England. – Mens Israel tar lange skritt mot en tostats-løsning, tar palestinerne, med sin stemme til Hamas, lange skritt bort. I denne situasjonen finner den anglikanske kirke det passende å sende et signal til begge sider: Israel skal boikottes og palestinerne skal, følgelig, bli oppmuntret, skriver avisen. – Terror og boikott-kampanjer mot Israel oppstår ikke isolert sett eller i et vakum. Samme hvilken merkelapp man gir dem, handler morderiske angrep mot israelere eller forsøk på å tegne Israel som en ulovlig "apartheid"- eller "koloni"-stat, ikke om å bygge en palestinsk stat, men å ødelegge den eneste jødiske staten, skriver avisen. Enhver som er villig til å åpne øynene kan se dette. Jerusalem Post peker på hva partene i konflikten har gjort. – Israelerne er så interessert i å skape en palestinsk stat at de gav en overveldende støtte til en ensidig tilbaketrekning fra bosetninger, til tross for fire år med iherdige selvmordsbombe-angrep som kostet oss tusen menneskeliv. – Selv etter Hamas har kommet til makten, er velgerne i Israel innstilt på å gjøre flere tilbaketrekninger, skriver Jerusalem Post. "Det viser et ønske om å skape en palestinsk stat, selv om palestinerne ikke er klar for fred med Israel." – Den anglikanske kirke bør snu, og reise krav til palestinerne om å stanse terror og akseptere en jødisk stat med rett til selvforsvar, konkluderer Jerusalem Post.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelJonas Gahr Støre i Jerusalem Post
  Neste artikkelPlanlegger uavhengig økonomi
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise