Urealistisk å beholde alle bosetninger

  - I dag forstår det store flertall av bosettere at vi må gjøre kompromisser når det gjelder landområder, sier Shas-leder Eli Yishai i et intervju med Jerusalem Post. Det ultraortodokse Shas-partiet ligger an til å få rundt 10 av 120 mandater i det nye Knesset, og vil sannsynligvis bli Israels fjerde største parti. - For 20 år siden kunne man snakke om å bevare alle bosetningene. I dag er dette gått ut på dato, mener Yishai. - Vi drikker det samme vannet og puster den samme luften som palestinerne. Vi må komme oss videre, sier han. Yishai anser fortsatt tilbaketrekningen fra Gaza-stripen som en "kolossal feil". - Den styrket de radikale elementene. Vi kunne ha signert en fredsavtale med PA-formann Mahmoud Abbas og styrket mer moderate stemmer, mener Yishai. Shas-lederen kommenterte også evakueringen av den illegale utposten Amona, hvor over 200 mennesker ble skadet. - Jeg ville latt bosetterne ødelegge bygningene selv, sier Yishai. På den andre siden fordømmer han bosetternes vold. "Det er ingen unnskyldning for å reise hånden mot politimenn eller soldater."

  – I dag forstår det store flertall av bosettere at vi må gjøre kompromisser når det gjelder landområder, sier Shas-leder Eli Yishai i et intervju med Jerusalem Post. Det ultraortodokse Shas-partiet ligger an til å få rundt 10 av 120 mandater i det nye Knesset, og vil sannsynligvis bli Israels fjerde største parti. – For 20 år siden kunne man snakke om å bevare alle bosetningene. I dag er dette gått ut på dato, mener Yishai. – Vi drikker det samme vannet og puster den samme luften som palestinerne. Vi må komme oss videre, sier han. Yishai anser fortsatt tilbaketrekningen fra Gaza-stripen som en "kolossal feil". – Den styrket de radikale elementene. Vi kunne ha signert en fredsavtale med PA-formann Mahmoud Abbas og styrket mer moderate stemmer, mener Yishai. Shas-lederen kommenterte også evakueringen av den illegale utposten Amona, hvor over 200 mennesker ble skadet. – Jeg ville latt bosetterne ødelegge bygningene selv, sier Yishai. På den andre siden fordømmer han bosetternes vold. "Det er ingen unnskyldning for å reise hånden mot politimenn eller soldater."

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelOrtodoks dåp i Jordan-elven
  Neste artikkelVil tillate pengestrøm til humanitære grupper
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise