Minst 216 skadet under evakuering

  Israelske sikkerhetsstyrker har onsdag ødelagt ni ulovlige hus som var satt opp ulovlig i utposten Amona på Vestbredden. Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom styrkene og en stor mengde protestanter, og minst 216 mennesker skal være skadet, i følge Jerusalem Post. Magen David Adom hadde registrert 115 skadde personer, skriver Ha’aretz. Tre Knesset-medlemmer fra ytre […]

  MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

  Israelske sikkerhetsstyrker har onsdag ødelagt ni ulovlige hus som var satt opp ulovlig i utposten Amona på Vestbredden. Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom styrkene og en stor mengde protestanter, og minst 216 mennesker skal være skadet, i følge Jerusalem Post. Magen David Adom hadde registrert 115 skadde personer, skriver Ha’aretz. Tre Knesset-medlemmer fra ytre høyre, Effie Eitam, Aryeh Eldad og rabbi Binyamin Elon, er blant de skadde. Tilstanden for en politimann, som ble truffet av en sementblokk, skal være kritisk. Til sammen skal 48 politimenn ha blitt lettere skadet. 43 av aksjonistene ble arrestert. Til sammen skal over 4.000 politimenn og soldater ha deltatt i evakueringen og husødeleggelsen. Motstanden fra bosetterne og deres høyreorienterte støttespillere var langt tøffere enn ventet. Flere tusen aksjonister skal ha omringet husene som skulle ødelegges. – Politiet brukte større styrker under evakueringen av Amona enn det de brukte under den mest intense fasen av evakueringen på Gaza-stripen, skriver Ha’aretz. Store mengder aksjonister oppholder seg fortsatt i området. Ha’aretz rapporterer om flere tilfeller fra tirsdag og onsdag hvor bosettere har latt sin protest gå ut over palestinere og journalister i området.

  Forrige artikkelIsraelsk soldat skadet i palestinsk skyteangrep
  Neste artikkelOlmert tror konfrontasjon vil hjelpe Kadima
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -