Vil tillate pengestrøm til humanitære grupper

  Israels regjering drøfter ennå hvordan de skal opptre overfor et PA hvor terrororganisasjonen Hamas har flertall i parlamentet. Onsdag kom det frem nye forslag i et møte som ble ledet av utenriksminister Tzipi Livni. Israel ønsker ikke å skape noen humanitær katastrofe i de palestinsk-kontrollerte områdene. Det ble foreslått at humanitære organisasjoner fortsatt vil kunne motta internasjonal pengestøtte, på betingelse av at pengene ikke når PA. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Giora Eiland ytret kritikk til dette. Det store flertallet av palestinere i humanitære organisasjoner er Hamas-medlemmer, påpekte han, i følge Ha'aretz. Det er ventet at Israel vil fryse overføringene av skattepenger som Israel samler inn for PA. Samtidig ønsker myndighetene i Jerusalem å forhindre at Iran og andre radikale, islamske krefter fyller pengepungen til palestinerne. Forsvarsminister Shaul Mofaz skal lede et møte hvor man drøfter ulike alternativer for nedgradering i kontakten med PA. Fungerende statsminister Ehud Olmert vil sannsynligvis trekke de endelige konklusjonene i slutten av uken.

  Israels regjering drøfter ennå hvordan de skal opptre overfor et PA hvor terrororganisasjonen Hamas har flertall i parlamentet. Onsdag kom det frem nye forslag i et møte som ble ledet av utenriksminister Tzipi Livni. Israel ønsker ikke å skape noen humanitær katastrofe i de palestinsk-kontrollerte områdene. Det ble foreslått at humanitære organisasjoner fortsatt vil kunne motta internasjonal pengestøtte, på betingelse av at pengene ikke når PA. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Giora Eiland ytret kritikk til dette. Det store flertallet av palestinere i humanitære organisasjoner er Hamas-medlemmer, påpekte han, i følge Ha’aretz. Det er ventet at Israel vil fryse overføringene av skattepenger som Israel samler inn for PA. Samtidig ønsker myndighetene i Jerusalem å forhindre at Iran og andre radikale, islamske krefter fyller pengepungen til palestinerne. Forsvarsminister Shaul Mofaz skal lede et møte hvor man drøfter ulike alternativer for nedgradering i kontakten med PA. Fungerende statsminister Ehud Olmert vil sannsynligvis trekke de endelige konklusjonene i slutten av uken.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelVil at Ahmadinejad skal komme til Auschwitz
  Neste artikkelZionister bak Muhammed-tegninger
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise