Israel var ikke involvert i strand-eksplosjon

  Strand-eksplosjonen på Gaza-stripen var ikke forårsaket av en israelsk artillerigranat på villspor. Den kan heller ikke være utløst av israelske granater som er skutt tidligere. - På bakgrunn av våre undersøkelser kan jeg utelukke at eksplosjonen var forårsaket av IDF-ild. Jeg kan ikke si bestemt hva som forårsaket eksplosjonen, sa generalmajor Meir Kalifi under en pressekonferanse i forsvarsdepartementet tirsdag. Kalifi har ledet undersøkelseskomitéen etter strand-eksplosjonen som krevde sju sivile liv på Gaza-stripen fredag. - Til sammen beviser etterforskningen at hendelsen ikke hadde noe å gjøre med israelske styrker, sa forsvarsminister Amir Peretz. "Vi skyldte oss selv å finne ut at vi ikke forårsaket disse dødsfallene." - Vi kan si med sikkerhet at IDF ikke var ansvarlig for hendelsen, sa forsvarssjef Dan Halutz. "Vi er veldig lei fordi sju palestinere døde, men det betyr ikke at vi er ansvarlige." En talsmann for det palestinske innenriksdepartementet beskriver Israels ansvarsfraskrivelse som "fabrikasjon". - Dette er en israelsk løgn og et forsøk på å unnslippe moralsk ansvar for massakren av en helt uskyldig familie, sier Khalid Abu Hilal til Reuters.

  Strand-eksplosjonen på Gaza-stripen var ikke forårsaket av en israelsk artillerigranat på villspor. Den kan heller ikke være utløst av israelske granater som er skutt tidligere. – På bakgrunn av våre undersøkelser kan jeg utelukke at eksplosjonen var forårsaket av IDF-ild. Jeg kan ikke si bestemt hva som forårsaket eksplosjonen, sa generalmajor Meir Kalifi under en pressekonferanse i forsvarsdepartementet tirsdag. Kalifi har ledet undersøkelseskomitéen etter strand-eksplosjonen som krevde sju sivile liv på Gaza-stripen fredag. – Til sammen beviser etterforskningen at hendelsen ikke hadde noe å gjøre med israelske styrker, sa forsvarsminister Amir Peretz. "Vi skyldte oss selv å finne ut at vi ikke forårsaket disse dødsfallene." – Vi kan si med sikkerhet at IDF ikke var ansvarlig for hendelsen, sa forsvarssjef Dan Halutz. "Vi er veldig lei fordi sju palestinere døde, men det betyr ikke at vi er ansvarlige." En talsmann for det palestinske innenriksdepartementet beskriver Israels ansvarsfraskrivelse som "fabrikasjon". – Dette er en israelsk løgn og et forsøk på å unnslippe moralsk ansvar for massakren av en helt uskyldig familie, sier Khalid Abu Hilal til Reuters.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelDen arabiske liga tilbyr ikke ekte fred
  Neste artikkelIsraelsk rakett stanset Kassam-terrorister, 8 sivile palestinere drept
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise