Okkupasjonen er ikke roten til alle våre problemer

  Talsmann for de palestinske myndighetene, Dr Ghazi Hamad, kom søndag med skarp kritikk mot den palestinske befolkningen. Hamad gir sine egne skylden for at Gaza-stripen er omgjort til et lovløst og voldelig sted. "Vis Gaza nåde", skrev han i en kommentarartikkel publisert i en palestinsk avis. - Etter tilbaketrekningen fra Gaza håpet vi på en lysere fremtid. Vi trodde at dette året ville vi høste fruktene av våre offer. Men jeg spør meg selv i dag: Hvorfor kom okkupasjonen tilbake til Gaza? Okkupasjonen, vil kloke mennesker og kommentatorer si, har skylden. Jeg forsvarer ikke okkupasjonen, men jeg vil stanse ved våre feiltrinn, som vi ofte pleier å legge over på andre, skrev han. - Anarki, hensynsløse drap, røveri av andres landområder, bandittvirksomhet [...] Er okkupasjonen skyldig i alt, spør Hamad, mens han ber palestinerne stanse med å tro på konspirasjonsteorier som "begrenser tenkingen vår." - Når arbeid blir lagt ned for å åpne Rafah-overgangen for å lette den humanitære krisen, er det alltid noen som sender en rakett mot overgangen. Når vi prater om våpenhvile, er det alltid noen som fyrer av en annen rakett. Motstandskampen mot Israel er nytteløs, hevder Hamad, dersom "landet er fullt av anarki, korrupsjon, bandittvirksomhet og gjengdrap. Er ikke byggingen av hjemlandet en del av motstandskampen?", spør han seg. Miff.no: Palestinske myndigheter

  Talsmann for de palestinske myndighetene, Dr Ghazi Hamad, kom søndag med skarp kritikk mot den palestinske befolkningen. Hamad gir sine egne skylden for at Gaza-stripen er omgjort til et lovløst og voldelig sted. "Vis Gaza nåde", skrev han i en kommentarartikkel publisert i en palestinsk avis. – Etter tilbaketrekningen fra Gaza håpet vi på en lysere fremtid. Vi trodde at dette året ville vi høste fruktene av våre offer. Men jeg spør meg selv i dag: Hvorfor kom okkupasjonen tilbake til Gaza? Okkupasjonen, vil kloke mennesker og kommentatorer si, har skylden. Jeg forsvarer ikke okkupasjonen, men jeg vil stanse ved våre feiltrinn, som vi ofte pleier å legge over på andre, skrev han. – Anarki, hensynsløse drap, røveri av andres landområder, bandittvirksomhet […] Er okkupasjonen skyldig i alt, spør Hamad, mens han ber palestinerne stanse med å tro på konspirasjonsteorier som "begrenser tenkingen vår." – Når arbeid blir lagt ned for å åpne Rafah-overgangen for å lette den humanitære krisen, er det alltid noen som sender en rakett mot overgangen. Når vi prater om våpenhvile, er det alltid noen som fyrer av en annen rakett. Motstandskampen mot Israel er nytteløs, hevder Hamad, dersom "landet er fullt av anarki, korrupsjon, bandittvirksomhet og gjengdrap. Er ikke byggingen av hjemlandet en del av motstandskampen?", spør han seg. Miff.no: Palestinske myndigheter

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise