2.000 palestinere protesterte mot paven

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Rundt 2.000 palestinere protesterte fredag kveld mot pave Benedict XVI og anklaget ham for å stå i ledelsen for et nytt korstog mot den muslimske verden. Tyskeren har forrådt muslimer over hele verden, sa statsminister Ismail Haniyeh. Pavens uttalelse kom under et besøk på et tysk universitet, men var aldri ment å skade noen, hevder talsmenn for Vatikanet. Benedict siterte en bok fra 1300-tallet, som gjengir en samtale mellom den bysantinske kristne keiseren Manuel Paleologos II og en persisk lærd, rundt sannhetene i kristendommen og islam. – Keiseren begynner å snakke om jihad-saken, hellig krig. Han sa, jeg siterer: "Vis meg hva av det Muhammed frembrakte som var nytt, og der vil du finne bare ondskap og inhumanitet, slik som hans ordre om å spre troen han talte, ved hjelp av sverd". Paven sa seg aldri enig i utsagnet, men gjendrev det heller ikke, i følge Yedioth Aharonoth. – I det palestinske folks navn, folket som lever på hellig palestinsk jord, uttrykker vi vår forkastelse av disse utsagnene fra den hellige pave om Islam som tro, dens religiøse lover, historie og livsstil, uttalte Haniyeh. Han legger til at Benedicts kommentar "tildekker sannheten" og slik skader den. – Vi ber den hellige pave om å revurdere sin uttalelse og å slutte med å fornærme den islamske religionen som har halvannen milliard etterfølgere, sa den politiske lederen i Hamas. Miff.no: Islam, Israel og jødene  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag